Sport

Naționala României, meci amical cu Moldova. „Tricolorii”, în echipament albastru. Cine va intona imnurile celor două țări

România va susține două partide amicale, cu Slovenia și Republica Moldova. Edi Iordănescu a făcut planul de bătaie pentru meciul test de la Cluj.
20.11.2022 | 12:40
Nationala Romaniei meci amical cu Moldova Tricolorii in echipament albastru Cine va intona imnurile celor doua tari
România va evolua în echipament albastru în meciul amical cu Moldova. Sursă foto: FRF.ro
ADVERTISEMENT
20-11-2022
10:45

România va evolua în echipament albastru în meciul cu Moldova

România va juca în echipament albastru, în timp ce Moldova va evolua în galben. Pe Stadionul Zimbru din Chișinău sunt așteptați 8.500 de spectatori, capacitatea maximă a arenei din țara vecină. În sectorul destinat oaspeților își vor face apariția 350 de spectatori români. 

Organizatorii le-au pregătit o surpriză celor două echipe, iar imnurile la începutul partidei vor fi cântate de Cristofor Aldea-Teodorovici, fiul lui Ion Aldea-Teodorovici și al Doinei Aldea-Teodorovici.

19-11-2022
19:59

FRF, lămuriri despre situația lui Răzvan Marin

Federația Română de Fotbal a oferit noi detalii despre situația lui Răzvan Marin. Fotbalistul celor de la Empoli a jucat 83 de minute în partida cu Slovenia, însă a părăsit acțiunea „tricolorilor”. 

Staff-ul naționalei României și Empoli au făcut o înțelegere, astfel încât, Răzvan Marin nu va juca și în partida cu Moldova. FRF a precizat că formația din Serie A a vrut să-i ofere câteva zile de vacanță mijlocașului român.

„În urma unui dialog avut cu reprezentanții clubului Empoli, s-a stabilit ca Răzvan Marin să fie prezent la echipa națională doar pentru meciul cu Slovenia. Vă reamintim că nefiind perioadă FIFA cluburile nu au fost obligate să cedeze jucătorii pentru meciurile din luna noiembrie.

În discuția avuta, oficialii clubului italian au comunicat dorința de a-i oferi lui Răzvan Marin câteva zile de vacanță, la fel cum s-a procedat și cu ceilalți fotbaliști legitimați la club.

Acestea fiind zise, Răzvan Marin s-a prezentat în cantonamentul de la Mogoșoaia duminică, iar după meciul de la Cluj-Napoca, unde am întâlnit Slovenia, a ieșit din programul echipei naționale, conform înțelegerii avute cu italienii de la Empoli.

Situația lui Răzvan Marin nu este una singulară, și alți jucători români legitimați în străinătate au avut parte de zile libere, chiar dacă nu s-a permis prezența acestora la echipa națională. Nici în cazul acestora și nici în ceea ce îl privește pe Răzvan Marin, jucătorii nu au avut posibilitatea de a alege dacă onorează sau nu convocarea la echipa națională.

Facem un apel la dialog, suntem deschiși să comunicăm și am aprecia dacă jurnaliștii ar solicita un punct de vedere înainte de a publica materiale ce au ca efect dezinformarea publicului. Vă mulțumim!”, se arată pe site-ul frf.ro.

19-11-2022
09:58

Yaşar Kemal Ugurlu arbitrează Moldova - România

Partida amicală dintre Moldova și România va fi condusă de o brigadă de arbitri din Turcia, avându-l la centru pe Yaşar Kemal Ugurlu.

În vârstă de 41 de ani, Ugurlu a debutat la centru, într-o partidă internațională, în iunie 2021. Acesta a fost delegat în luna septembrie ca al patrulea oficial la meciul pe care ”tricolorii” l-a câștigat în Giulești, cu Bosnia-Herțegovina, scor 4-1.

La jocul de la Chișinău, care va avea loc duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:30, Ugurlu va fi ajutat de asistenții Ali Saygin Ogel și Abdullah Bora Ozkara.

18-11-2022
19:31

„Tricolorii” au ajuns în Chișinău

„Tricolorii” au ajuns în Chișinău pentru meciul amical cu Republica Moldova: „Vine avionul, uite-l cum zboară Dintr-o țară-n altă țară Zboară și nu poate pricepe Care țară? Unde-ncepe?

Țară veche, țară nouă Parcă-i una, parcă-s două Ba aparte, ba-mpreună Parcă-s două, parcă-i una. Bine te-am găsit, Moldova! Deja ne simțim ca acasă!”.

18-11-2022
17:07

„Tricolorii” s-au îmbarcat în avion

Jucătorii și staff-ul naționalei României s-au îmbarcat în avion, iar pe pagina oficială de Facebook a FRF-ului a fost postată o fotografie cu „tricolorii” la îmbarcare.

„Trecem Prutul, Moldova venim!”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Federației Române de Fotbal.

18-11-2022
14:33

„Tricolorii”, antrenament la baza de pregătire a lui CFR Cluj

Echipa națională a României a efectuat un antrenament la Cluj înainte de meciul amical cu Republica Moldova.

Edi Iordănescu a avut însă la dispoziție doar 14 jucători, în timp ce Răzvan Marin a părăsit deja cantonamentul echipei naționale. Ceilalți jucători care au fost titulari cu Slovenia, plus Olimpiu Moruțan, au mers la stadionul lui CFR Cluj pentru refacere.

18-11-2022
08:27

Răzvan Marin, absent la amicalul cu Moldova

Mijlocașul Răzvan Marin nu va juca în partida amicală pe care echipa națională a României o va disputa la Chișinău, cu Moldova, duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:30.

Conform frf.ro, staff-ul ”tricolorilor” a făcut o înțelegere cu conducerea clubului Empoli, ținând cont că nu a fost dată FIFA, ca jucătorul să nu evolueze decât în meciul cu Slovenia.

17-11-2022
12:22

Amicalul cu Slovenia nu-i atrage pe fani

România va întâlni Slovenia în această seară într-un amical ce va avea loc pe Cluj Arena, dar fanii nu se înghesuie să-și cumpere bilete pentru ultima acțiune a ”tricolorilor” din acest an pe teren propriu.

Conform gsp.ro, s-au vândut puțin peste 10.000 de tichete în mediul online, în acest număr intrând și invitațiile oferite de FRF. De altfel, în cursul zilei de miercuri s-au comercializat doar 57 de bilete la casele stadionului.

17-11-2022
10:45

Gigi Becali a ofertat un atacant din naționala Sloveniei

Patru dintre fotbaliștii pregătiți de Matjaz Kek au răspuns unor întrebări legate de România înaintea partidei de pe Cluj Arena. Luka Zahovic a menționat numele lui Gigi Becali când a fost nevoit să numească un personaj celebru din România.

În urmă cu 4 ani, patronul FCSB-ului a vrut să-l împrumute pe Luka Zahovic, ajuns între timp în Polonia, la Pogon. „Este destul de greu, dar nu imposibil. Dacă luaţi statistica ultimelor zece meciuri, vă ia capul la câte goluri a dat”, erau cuvintele impresarului Zvonko Milojkovic.

Transferul a picat, deoarece Maribor, echipa pentru care evolua în 2018 Luka Zahovic, voia să îl cedeze definitiv pe atacantul sloven, în timp ce Gigi Becali îl dorea doar sub formă de împrumut.

„Am văzut ce a spus domnul Becali, că îl vrea împrumut pe Zahovic. Asta este jignire! Răspunsul pentru dânsul este unul simplu: pac, pac, transferul a picat!”, era replica lui Zvonko Milojkovic.

Cum au răspuns jucătorii sloveni la întrebările referitoare la România:

1. Ce știți despre România? 

  • Petar Stojanovic (Empoli): „Răzvan Marin” –  colegi la Empoli
  • Benjamin Verbic (Panathinaikos): „Mircea Lucescu” – (n.r. a fost antrenat la Dinamo Kiev)
  • Luka Zahovic (Pogon): „autoturismul Dacia”
  • Matevz Vidovsek (Olimpija Ljubljana): „muzica românească”

2. Care este capitala României?

  • Petar Stojanovic (Empoli): București
  • Benjamin Verbic (Panathinaikos): București
  • Luka Zahovic (Pogon): București
  • Matevz Vidovsek (Olimpija Ljubljana): București

3. Care este populația României?

  • Luka Zahovic a răspuns cel mai aproape de adevăr. În 2021, populația României era de 19,12 milioane

4. Care sunt culorile drapelului României? 

  • Petar Stojanovic (Empoli): „roșu, galben și albastru”
  • Benjamin Verbic (Panathinaikos): „roșu, galben și albastru”
  • Luka Zahovic (Pogon): „roșu, galben și albastru”
  • Matevz Vidovsek (Olimpija Ljubljana): „roșu, galben și albastru”

5. Care sunt țările vecine cu România (Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ungaria)? 

  • Luka Zahovic a ieșit din nou la rampă și a știut 4 din 5 (Moldova, Ucraina, Bulgaria, Serbia)

6. Cluburi de fotbal din România?

  • Petar Stojanovic – CFR
  • Luka Zahovic și Benjamin Verbic – Steaua
  • Matevz Vidovsek – Sepsi (n.r. și-a amintit de Sepsi după duelul cu Olimpija Ljubljana din Conference League)

7. Ce fotbaliști români știți?

  • Petar Stojanovic (Empoli) – Răzvan Marin
  • Luka Zahovic – Alexandru Crețu (au jucat împreună la Maribor)
  • Benjamin Verbic – Gică Popescu

8. Celebrități cunoscute din România?

  • Petar Stojanovic – Mircea Lucescu
  • Luka Zahovic – Becali

 

17-11-2022
09:49

Elevii lui Edi Iordănescu și-au ales numerele cu care vor evolua în meciul cu Slovenia

„Tricolorii” au ales numerele cu care vor înfrunta Slovenia. Alexandru Cicâldău va fi „decarul” naționalei României.

1. Horațiu Moldovan, 2. Raul Opruț, 3. Bogdan Vătăjelu, 4. Cristian Manea, 5. Ionuț Nedelcearu, 6. Tudor Băluță, 7. Denis Drăguș, 8. Marius Ștefănescu , 9. George Pușcaș, 10. Alexandru Cicâldău , 11. Claudiu Petrila , 12. Ștefan Târnovanu, 13. Alexandru Pantea, 14. Marius Marin, 15. Andrei Burcă , 16. Mihai Popa , 17. Adrian Rus, 18. Răzvan Marin, 19. Daniel Paraschiv, 20. Darius Olaru, 21. Olimpiu Moruțan, 22. Radu Drăgușin, 23. Andrei Cordea, 24. Antonio Sefer, 25. Nicolae Păun, 26. Daniel Boloca.

 

16-11-2022
18:13

„Tricolorii” s-au antrenat pe Cluj Arena

România va juca primul meci amical împotriva Sloveniei, partidă care va începe la ora 18:30 și se va juca pe Cluj Arena, stadionul Universității Cluj.

„Tricolorii” au efectuat antrenamentul înaintea duelului cu slovenii, iar după meci, aceștia se vor deplasa la Chișinău, pentru un duel cu Moldova.

Jucătorii României la antrenament. Sursă foto: frf.ro
Jucătorii României la antrenament. Sursă foto: frf.ro
16-11-2022
16:05

Mihai Popa a vorbit din tricoul României înainte de meciul cu Slovenia

Convocarea lui Mihai Popa este una dintre surprizele din lotul României pentru meciurile amicale cu Slovenia și Moldova. Portarul celor de la FC Voluntari a fost foarte fericit când a aflat că a fost selectat de Edi Iordănescu la echipa mare a „tricolorilor”. 

„Terminasem antrenamentul, iar președintele clubului a venit și mi-a zis că am fost convocat la echipa națională. Prima oară nu mi-a venit să cred. Am fost foarte bucuros, mi-am sunat familia să-i anunț.

A fost foarte multă fericire, pur și simplu am fost bucuros. Înseamnă foarte mult pentru mine să mă aflu aici, să fiu în anturajul echipei naționale”, a declarat Mihai Popa, pentru FRF TV. 

Întrebat despre portarul care l-a inspirat, Mihai Popa a rostit numele lui Ciprian Tătărușanu. Portarul în vârstă de 22 de ani a început fotbalul ca fundaș dreapta. „Cel mai reprezentativ portar pentru mine este Tătărușanu pentru că atunci am început să conștientizez.

El era într-o formă foarte bună. Juca la Steaua (n.r. FCSB), apoi la echipa națională, dar am auzit că și Prunea era un portar foarte bun, Bogdan Stelea, de asemenea. Colegii m-au primit foarte bine. Pe majoritatea îi știam, iar cu cei pe care nu-i știam m-am împrietenit.

Sunt foarte mulți fotbaliști aici, cu foarte multă calitate și toți îmi dau bătăi de cap. Nu am început din prima portar, prima oară am fost fundaș dreapta, după aceea fundaș central și pe urmă am coborât un compartiment mai jos”, a mai spus Mihai Popa. 

De asemenea, Mihai Popa a rostit și numele portarului favorit, dar nu a ezitat să spună că a plâns după înfrângerea cu CFR Cluj, scor 4-0 împotriva celor de la Voluntari în meciul tur din SuperLiga. 

„Preferatul meu este Jan Oblak. Este o onoaare să mă întâlnesc cu el la Cluj. Am foarte multe lucruri de îmbunătățit, dar cred că principala mea calitate este reacția și sunt destul de stăpân pe mine în timpul meciului. La meciul cu CFR Cluj, când am pierdut cu 4-0 am plâns”, a încheiat Mihai Popa.

16-11-2022
13:56

Belgianul Nicolas Laforge va arbitra amicalul România - Slovenia

Meciul amical România – Slovenia, care se va disputa joi la Cluj, de la ora 18:30, va fi condus la centru de belgianul Nicolas Laforge. Acesta are 35 de ani și este arbitru FIFA din anul 2015.

La cele două linii, el va fi ajutat de conaționalii săi Florian Lemaire și Laurent Conotte, în timp ce arbitru de rezervă va fi românul Horațiu Feșnic. Partida nu va beneficia de arbitraj video.

16-11-2022
11:03

S-au vândut 10.000 de bilete până marți seară pentru meciul cu Slovenia

Până marți seară au fost achiziționate 10.000 de bilete, toate online, pentru amicalul România – Slovenia de pe Cluj Arena. Potrivit FRF, începând de miercuri, 16 noiembrie, suporterii își pot cumpăra tichete și de la casele de bilete de la stadion, după următorul program: 

  • Miercuri: 11:00 – 19:00
  • Joi: 12:00 – 18:30 (ora de start a meciului)
16-11-2022
09:45

Jucătorii României au îmbrăcat ținute de gală

„Tricolorii” au luat o pauză de la echipamentul de joc și au îmbrăcat ținute de gală înainte de a pleca la Cluj pentru meciul amical cu Slovenia. Partenerul Fashion al Naționalei României este compania Kiğılı, care asigură ținuta oficială a „tricolorilor”.

Federația Română de Fotbal a semnat un parteneriat cu Kiğılı, unul dintre cele mai importante brand-uri în piața mondială a retailerilor vestimentari.

Jucătorii României, în ținută oficială. Sursă foto: Captură - FRF TV.
Jucătorii României, în ținută oficială. Sursă foto: Captură – FRF TV.
15-11-2022
16:39

Naționala de fotbal a României a plecat la Cluj-Napoca pentru amicalul cu Slovenia, care se va juca joi, de la ora 18:30. Înainte să decoleze, „tricolorii” au susținut un ultim antrenament la Mogoșoaia.

„Ședința de pregătire din această dimineață a fost una bazată pe exerciții tactice, însă la finalul acesteia jucătorii au avut parte și de fotbal. Vă prezentăm imagini de senzație surprinse cu drona. De obicei, aceasta e folosită de analistul video Michele Iannucci pentru a filma exercițiile tactice, imaginile urmând a fi apoi analizate de staff-ul tehnic”, a anunțat FRF prin intermediul site-ului oficial.

15-11-2022
11:03

România, meci de antrenament înainte de meciul cu Slovenia

Edi Iordănescu i-a împărțit pe „tricolori” în două echipe și au jucat un meci de antrenament înainte de primul meci amical împotriva Sloveniei.

 

14-11-2022
21:36

Imagini de la antrenamentul României înainte de meciul cu Slovenia

Edi Iordănescu a exersat la ultimul antrenament planul tactic pentru partida de pregătire cu Slovenia de la Cluj.

Antrenamentul echipei naționale a României înainte de amicalul cu Slovenia

Selecționerul i-a avut la dispoziție pe toți jucătorii convocați, cu excepția lui Daniel Paraschiv, care se va alătura lotului după meciul dintre FC Botoșani și Hermannstadt. 

14-11-2022
16:17

Ștefan Târnovanu și Horația Moldovan au ales cel mai bun ”11”

Ștefan Târnovanu și Horațiu Moldovan au primit misiunea dificilă de a alege cel mai bun unsprezece din istoria echipei naționale, în viizunea lor. Cei doi au avut cea mai mare bătaie de cap chiar cu postul de portar.

Horațiu Moldovan: „Aici e mai greu!”

Ștefan Târnovanu: „Avem mai multe variante. Mă gândesc la Stelea, Tătărușanu, Duckadam”.

Horațiu Moldovan: „Lobonț, Coman, Prunea… Îl alegem pe Stelea”.

Cum arată naționala României aleasă de Târnovanu și Moldovan

România: Stelea – Dan Petrescu, Belodedici, Gică Popescu, Chivu, Dorinel Munteanu, Dobrin, Balaci, Hagi, Mutu, Ilie Dumitrescu. Antrenor: Mircea Lucescu. 

„Cam asta ar fi echipa noastră ideală, chiar dacă pe mulți nu i-am prins jucând”, au explicat cei doi tineri portari de la FCSB și Rapid, pentru FRF TV.

Profitând de pauza luată de SuperLiga până la încheierea fazei grupelor turneului final al CM din Qatar, echipa națională a României va susține joi, 17 noiembrie, ora 18:30, la Cluj, un prim meci amical în compania Sloveniei. Duminică, 20 noiembrie, se va deplasa în vecini, la Chișinău, pentru o partidă cu Moldova, de la ora 20:30. Selecționerul Edi Iordănescu are mari probleme de lot, lipsindu-i foarte mulți dintre jucătorii pe care ar fi dorit să îi convoace sau i-a convocat și au devenit între timp indisponibili.

Programul meciurilor amicale ale României din 17 și 20 noiembrie

Naționala României va juca două partide de verificare în această perioadă (17 noiembrie cu Slovenia, 20 noiembrie în Moldova), dar pentru selecționerul Edi Iordănescu aceste meciuri nu vor spune absolut nimic. Va avea la dispoziție un lot absolut improvizat, spre deosebire de omlogii săi din Slovenia și Moldova, care au la dispoziție toți jucătorii importanți.

ADVERTISEMENT
  • Joi, 17 noiembrie, ora 18:30: ROMÂNIA – Slovenia, stadion Cluj Arena
  • Duminică, 20 noiembrie, ora 20:30: Moldova – ROMÂNIA, stadion Zimbru, Chișinău

România și-a aflat adversarele din grupa preliminară pentru calificarea la turneul final al EURO 2024, din Germania, și Edi Iordănescu dorea să poată pune la punct o strategie bine conturată în vederea alcătuirii unui nucleu de bază format din 10-12 jucători la care să se adăuge alți jucători în raport cu evoluțiile lor de la cluburi și de starea de sănătate. Tocmai acel nucleu de bază va lipsi selecționerului la aceste două partide amicale.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, blocat de refuzul cluburilor din China, Spania și Italia de a elibera jucătorii

Prima problemă serioasă pentru Edi Iordănescu în vederea celor două partide amicale, cu Slovenia, la Cluj, joi, 17 noiembrie, de la ora 18:30 pe modernul stadion Cluj Arena și cu Moldova, la Chișinău, duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:30 a constituit-o refuzul mai multor cluburi de a permite jucătorilor să răspundă convocării.

În această situație se află Nicolae Stanciu, în plin campionat în China cu Wuhan Three Towns, unde echipa românului se luptă pentru titlu, dar și fotbaliștii din Spania și Italia (Rațiu, Pașcanu, Mihăilă, Man, Chiricheș, Ionuț Radu nu sunt prezenți, ce e drept ultimii doi având și probleme medicale, iar Răzvan Marin a primit acceptul de la Empoli pentru a evolua doar o partidă).

ADVERTISEMENT

Accidentările au dereglat și mai mult planurile lui Edi Iordănescu

Nu era de ajuns situația cu refuzul cluburilor din Spania, Italia (totuși Pisa a permis celor patru români, Rus, Marius Marin, Moruțan și Pușcaș să se prezinte la lot) pentru a da peste cap planurile lui Edi Iordănescu. La aceste renunțări forțate s-au adăugat aproape continuu altele cauzate de accidentări.

Astfel, nu se vor putea prezenta la dispoziția selecționerului doi dintre atacanți, Florin Tănase, care joacă în campionatul Emiratelor Arabe Unite, și Dennis Alibec de la Farul nu vor putea evolua în cele două partide pentru că au suferit accidentări. În locul lui Alibec a fost chemat de urgență Marius Ștefănescu de la Sepsi Sf. Gheorghe. Alți doi absenți sunt fundașii stânga Mario Camora, aflat în convalescență după operația de apendicită, și Nicușor Bancu, ultimul fiind înlocuit cu colegul lui de la Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu.

ADVERTISEMENT

Multe nume noi din SuperLiga în lotul pentru meciurile cu Slovenia și cu Moldova

Această imposibilitate pentru Edi Iordănescu de a apela la jucătorii pe care i-ar fi dorit l-a obligat pe selecționer să completeze lotul cu o mulțime de debutanți din rândul jucătorilor din SuperLiga. Alexandru Pantea, de la FCSB, Antonio Sefer, de la Rapid, Raul Opruț și Daniel Paraschiv de la Hermannstadt, și Mihai Popa, de la FC Voluntari, se află la prima convocare.

“Sunt cel puţin 12-13 jucători care erau pe lista noastră, pe care îi aveam în planuri, care nu pot să fie alături de noi. Aşadar, a trebuit să ne repoziţionăm şi am avut de ales între a aduce mai mulţi jucători din competiţia internă care au experienţă şi sunt jucători atât la Craiova, cât şi la FCSB, probabil şi de la Rapid, care puteau să facă parte din acest nucleu, dar am ales o altă variantă” – a precizat Edi Iordănescu.

Lotul României pentru amicalele cu Slovenia și Moldova

PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)

FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa  16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa  1/0), Bogdan Vătăjelu (Universitatea Craiova, 0/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)

MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone 0/0), Marius Marin (Pisa, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0)

ATACANȚI: George Pușcaș (Pisa, 32, /10), Marius Ștefănescu (Sepsi, 1/0), Daniel Paraschiv (Hermannstadt, 0/0)


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,93 este cota pentru ”peste 1,5 goluri România” la meciul România – Slovenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT