Fotbal international

Sute de fani ai Qatarului au părăsit stadionul în prima repriză. Dezamăgire mare după prestația din meciul cu Ecuador. Foto

Fanii Qatarului aveau speranțe mari la Cupa Mondială pe care o găzduiesc și au luat cu asalt stadionul Al Bayt din Al Khor, dar evoluția favoriților a lăsat de dorit.
20.11.2022 | 20:30
Fanii Qatarului aveau speranțe mari la Cupa Mondială pe care o găzduiesc și au luat cu asalt stadionul Al Bayt din Al Khor, dar evoluția favoriților a lăsat de dorit. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ecuadorul s-a impus fără probleme cu 2-0 în meciul de deschidere, după o dublă reușită de căpitanul Enner Valencia.

Fanii Qatarului au plecat de la stadion în prima repriză

Partida a început cu o fază controversată și un gol anulat sud-americanilor în minutul 3, după un ofsaid milimetric, dar oaspeții și-au continuat asaltul și au făcut 2-0 încă din minutul 31 spre nemulțumirea șeicilor.

ADVERTISEMENT

Prestația modestă a Qatarului în startul întâlnirii cu Ecuador i-a înfuriat pe fani, iar sute dintre cei 67.372 de spectatori prezenți au început să părăsească stadionul imediat după al doilea gol marcat de veteranul Enner Valencia.

A fost practic momentul în care toată lumea și-a dat seama că gazdele Cupei Mondiale nu pot emite pretenții nici măcar în fața celui mai accesibil adversar din grupă, cel puțin teoretic, deși speranțele erau uriașe.

ADVERTISEMENT

Și asta în ciuda faptului înainte de joc s-a speculat că mai marii qatarezi ar fi mituit cu o sumă uriașă mai mulți fotbaliști ecuadorieni, pentru ca țara gazdă să înceapă turneul final cu o victorie.

Scandal în tribune cu suporterii celor două echipe

În schimb, suporterii ecuadorieni au făcut spectacol în tribunele arenei Al Bayt din Al Khor. Fanii sud-americani şi-au adus aminte că nu pot consuma bere în tribune şi au început să cânte: “queremos cerveza” (n.r. vrem bere). Clipul a ajuns rapid pe Twitter şi a devenit viral.

ADVERTISEMENT

După ce Enner Valencia a marcat al doilea gol al ecuadorienilor, un suporter sud-american a vrut să-i ironizeze pe fanii Qatarului. Acesta le făcea semn că doar prin mită ar putea să fie învinsă selecţionata lui Gustavo Alfaro.

Unul dintre fanii Qatarului nu a înghiţit deloc ironia sud-americanului şi a început să-i facă semne să tacă. Mai mult decât atât, bărbatul era vizibil nervos şi a fost cu greu liniştit de prieteni.

ADVERTISEMENT

Enner Valencia a deschis balul la Cupa Mondială din Qatar. Atacantul Ecuadorului a reușit o ”dublă” în meciul de deschidere, dar în spatele carierei fotbalistului de la Fenerbahce stă o poveste uluitoare.

ADVERTISEMENT