Sport

Dinamo vrea să mute echipa de handbal în campionatul Ungariei: ”Încercăm să găsim o soluție”

03.03.2020 | 08:54
Dinamo vrea sa mute echipa de handbal in campionatul Ungariei Incercam sa gasim o solutie
ADVERTISEMENT

Oficialii echipei de handbal masculin Dinamo București vor să mute formația în campionatul Ungariei, după ce Federația Română a decis reducerea numărului de jucători extracomunitari la trei.

Dinamo vrea să mute echipa de handbal în campionatul Ungariei: ”Avem un lobby foarte bun acolo”

”Dacă nu se reușește schimbarea acestei decizii, ne gândim ca din sezonul viitor să nu mai participăm în campionatul românesc și să participăm într-unul dintre campionatele din țările încojurătoare, cel mai probabil în Ungaria”, a declarat tem-managerul Ovidiu Semen la TVR Sport.

ADVERTISEMENT

”De ce Ungaria? Avem un lobby foarte bun acolo, după ce Marian Cozma a jucat ani buni acolo. Avem și o relație foarte bună cu clubul Veszprem. Am luat deja legătura cu federația maghiară și încercăm să găsim o soluție”, a spus oficialul de la Dinamo despre mutarea echipei de handbal în campionatul Ungariei.

”Dulăii”, decimați de regula impusă de FRH

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a stabilit noile criterii prin care se vor putea face transferurile în stagiunea viitoare. Regula care pus “gaz pe foc” a fost cea a numărului de jucători extracomunitari pe care îi poate avea o echipă de handbal, iar FRH a stabilit că numărul maxim este de trei jucători din afara zonei.

ADVERTISEMENT

Este o măsură care afectează din plin clubul Dinamo, iar între președintele ”dulăilor”, Daniel Georgescu, și șeful Federației Române, Alexandru Dedu, a izbucnit un conflict foarte dur. Cei doi s-au contrat serios prin intermediul FANATIK.

Tunisienii lui Dinamo, reacții vehemente

Dinamo s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin, după ce a învins-o pe Sporting în ambele manșe. Saeid Heidarirad, portarul „dulăilor” amenință cu plecarea, dacă nu se schimbă regulile impuse de FRH privind limitarea numărului jucătorilor extracomunitari.

ADVERTISEMENT

Reacții vehemente la decizia FRH au avut și alți jucători extracomunitari de la Dinamo. FANATIK a stat de vorbă pe această temă cu tunisienii Makrem Missaoui și Kamel Alouini, care au fost vehemenți la adresa conducătorilor din hadbalul românesc.

Vasile Stângă sare în apărarea lui Dinamo

În acest război s-a implicat și Petre Cozma, tatăl regretatului Marian Cozma, cel care a lansat un atac devastator la adresa șefului FRH, Alexandru Dedu, despre care a spus că este un fricos.

ADVERTISEMENT

În apărarea celor de la Dinamo a sărit chiar și antrenorul marii rivale Steaua, Vasile Stângă. Contactat de FANATIK, acesta consideră că decizia luată de federație nu este altceva decât o răzbunare a lui Alexandru Dedu pe Daniel Georgescu.

ADVERTISEMENT