Editoriale

Editorial rău Cornel Din(amo)u. „Gineala” pe „los salvadores del Dinamo”, că tare par a fi cam ce rămâne după circumcizie…

03.11.2020 | 14:45
Editorial rau Cornel Dinamou Gineala pe los salvadores del Dinamo ca tare par a fi cam ce ramane dupa circumcizie
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu face analiza etapei într-un editorial dur, atacând situația ciudată și incertă de la Dinamo și pe spaniolii care întârzie să-și dovedească bonitatea. 

Debutul etapei 9 s-a jucat la Pitești. Prilej de bucurie, cu must și pastramă de toamnă pentru argeșeni. Care, după plecarea antrenorului Ionuț Badea, rămași cu „secundul” Ionuț Moșteanu la comandă, au adunat trei rezultate pozitive. Sunt mai simpli în joc, mai direcți în joc, realism ce-i poartă spre reușite.

ADVERTISEMENT

În schimb, Voluntariul a contabilizat trei eșecuri consecutive, chiar dacă în această ultimă dispută, fără ocazii în prima repriză, după puază au avut două situații destul de mari din care puteau marca. N-a fost să fie, dar cred că Mihai Teja își va readuce trupa la cadența victorioasă din trecutul recent. Poate și merită. Machedon „ca lumea”…

Editorial rău Cornel Din(amo)u. „Gineala” pe „los salvadores del Dinamo” că tare par a fi cam ce rămâne după circumcizie…

Partida de noapte de la București, dintre Dinamofâs de tortilla hispanico-mioritică și „astralii” împotmoliți în mâlul malului danubian al Giurgiului s-a amânat.

ADVERTISEMENT

La intervenția clară a desepeurilor înfrățite parcă din fosta „republică” Ploiești, unde se antrenează Astra și din vechea „plasă regală” a Ilfovului, pe unde se preumblă la meciurile oficiale. Greu de înțeles și, mai ales, de acceptat.

Într-un loc, la Ploiești, zice-se că au avut doar câțiva infectați, constatați cam… după ora meciului! Iar în laboratoarele cu aparatură parcă din timpul generalului Prezan, dinspre București și Dunăre, au ieșir pe răbojul medicinal aproape un pluton de covidați. Simptomatici sau asimptomatici, nici nu mai contează…

ADVERTISEMENT

…Deși, pe timpul meu, când gripa sezonieră ridica mercurul termometrului cam pe la 38 de grade, luam un hap și intram, ba mai și evoluam, spune lumea, bine pe teren. Înțeleagă fiecare ce-o vrea să creadă…

Editorial rău Cornel Din(amo)u. Tot ce au promis cu marea și sarea actualii hispanici năvăliți pe „Rin” i-a pus pe „câinii roșii”… cu poftele-n cui!

În privința noului Dinamou, ajuns și mai jalnic decât nefericita mea denumire de râsu’-plânsu’ din timpuri de nevoiță, soarta acestuia pare și mai cruntă.

ADVERTISEMENT

S-au pupat printr-o parafare cu amănunte necunoscute încă, veritabilă coridă, Nevoiță și o încropire de amatori în ale fotbalului, cu pregătire și experiență în domeniu nici cât îngrijitorii grajdurilor de „toromahie”.

Clar și dureros acest adevăr nu numai pentru suflarea câtă frunză, cât… ciolan (spiritual, desigur…) a „câinilor roșii”. Am constatat osanale săptămâni la rând ridicate de prea mulți… „ziarici” despre această uniune ce dorea să se creadă că nu-i în afara naturii…

Defilări promițător-sforăitoare de nou stadion și alte chilipiruri de mișmașuri ale concubinajului de piață între „îți dau dacă-mi dai” pe terasa Internelor, înșelând și (a)vântul dinamovist al Velei.

Conferințe de nepresă cu eșarfe de „dedebeu”… compromițătoare pentru cei care le-au purtat după ce s-a constatat ce-au purces a neface după aceea.

…Aducând mai mult cu găzduirea „stângacilor” Santiago Carrillo și Dolores Ibárruri pe lângă Bucureștiul de stânga de altădată, cu promisiunea că-l vor înlocui pe generalisimul Franco…

De fapt, invers, pentru că tot ce au promis cu marea și sarea actualii hispanici năvăliți pe „Rin” până la o mutare ce nu se mai petrece pe lângă „Ștefan cel Mare”, i-a pus pe „câinii roșii” din toată lumea, și la fel de periculos pe cei de la Săftica și din teren, cu poftele-n cui.

Editorial rău Cornel Din(amo)u. Unul dintre ardelenii hispanici a jucat și a antrenat la Dinamo, „înțepând-ul” și „bâzâind” destule inepții

Amintea Florin Prunea, de curând, de cei doi reprezentanți ardeleni ai spaniolilor, lăsând să se înțeleagă că aceștia ar trebui să aibă cel puțin remușcă(tu)ri după ce „compañeros” au adus întru și mai mare îngropăciune decât aceea de sub Nevoiță și prădalnicii săi funcționari.

…Mă rog, unul dintre ardelenii „hispanici” a jucat și a antrenat la Dinamo, pe care chiar l-a înțepat veninos de câteva ori, fără leacul uitării de la adevărații „câini roșii” din teren. Iartă-i, Doamne, toate vorbirile rele…

…Mai ales că a „bâzâit” și „Am salvat Dinamo” (?!), „Dacă nu eram eu și Gigi Mulțescu, n-aveam nici banii de la Ligă” (?!), „M-a chemat Dinamo, am spus prezent și m-am prezentat” (?!), „Am coborât în iarbă…” (?!) …cam gata, asta nu-ți aparține, ajunge… par deliruri, Doamne ferește, fără dram de șpriț de adevăr…

Toate acestea consemnate cu sârg în câteva saituri oficioase ce n-au verdicte, ci doar întind la nesfârșit pelteaua trăncănelilor ce nici din coadă n-au cum să mai dea…

Respectivul a servit cert pe Dinamo ca jucător și antrenor, s-a și servit, însă, de el. Dar pentru mine este o imensă decepție. Să-l judece alții, cu bune (mai știe ce-i cu jocul…) și rele (caracterial destule…).

Editorial rău Cornel Din(amo)u. Celălalt ardelean aducător de „los salvadores del Dinamo” are pagini „dedicate” de „Lumea Justiției” din cauză de garanții bancare false. Vi se pare cunoscut?

Dar pericolul adevărat vine cu certitudine de la celălalt cu adevărat reprezentant și descoperitor interesat de luni bune al spaniolilor dovediți de că…pșuni până acum la București.

Trimis sau nu de bâzâitul Țânțarului, el i-a găsit pe „los salvadores de la patria del Dinamo”, cum apare pe saiturile amintite mai sus. De nepronunțat, că ne facem și mai mult rău.

Și el ardelean, parcă din „Miorița”, cu ceva doar învârteli alături de un frate prin Sudul maur al Spaniei. Cu nume pogorât din crama de Fetească albă regală a Șardului, unde au sporovăit ultima oară prietenii de mare caracter, primari din zonă, George Homoșteanu și tatăl bâzâitorului curtat de Sanepidul legalității.

Păi de acest aducător cu adevărat de roi de lăcuste hispanice peste Dinamou scrie de curând „Lumea Justiției” că a fabricat garanții false pentru „Aparegio” din Târgu Jiu, pe când era slujitor la „Apulum”. În rol de viceprimar al partidului generalului-șăf la Interne și viceprim-ministru cu stele mai mult decât vizibile de la Răsărit, Gabriel Oprea. …Capcană și pentru un nevinovat motociclist în misiune…

De-asta, de ce mai amintiți, „ziaricilor”, că-i legea 544 din octombrie 2001, perfecționată în 2016 și 2018, care vă permite să știți ce-i cu dosarul respectiv, adormit la DNA Alba Iulia?

Și atunci și-ar da seama cu adevărat biata „haită” imensă a „câinilor roșii” ce s-a întâmplat și cu cine are de-a face în rol de decident, cu adusul Birlică drept breloc de învârteli dubioase la marketing. Care „marchează” numai pentru ei…

Și câtă asemănare în timp! Garanții bancare deocheate, date de Dorinel Răuvenitul la Gorj și acum de spanioli la Dinamou. Cât adevăr e în strămoșescul „Cine se aseamănă se adună”!

Editorial rău Cornel Din(amo)u. „Gineala” pe voi, ardeleni și spanioli mai devastatori ca Nevoiță, că tare păreți a fi cam ce rămâne după circumcizie…

Ajunge deocamdată… Dar „gineala” pe voi, cum mi-a spus de luni bune ale începutului vostru devastator la Dinamou, fratele meu mai mic Gică Craioveanu. Că ați fi, în jargon din Legiunea a XIII-a Gemina, ce a colonizat Oltenia venind din Palestina, cam ce rămâne după circumcizie…

Suficient, ajunge deocamdată, prădalnicilor de „câini roșii” nobili de pretutindeni! Oricum, mai am și eu răbdare, îmi zic mucles de moment, deși știu atâtea… Dar veniți odată cu banii promiși!

Am căutat și eu ceva timp niște investitori salvatori pentru Dinamo din ghearele lui Nevoiță, dar n-am găsit ce trebuia. Poveste lungă. Și voi, așa, din prima, la o „comida huntos”, ați adus doar niște păcăleli până acum.

Editorial rău Cornel Din(amo)u. De la seriozitatea lui Ilie Poenaru la neseriozitatea nocturnei ieșene

În celelalte întâlniri ale etapei 9, „coze normale”, cum spun „talienii”. Cu surprize… normale, desigur. Începând cu victoria clară, meritată și meritorie a Clinceniului din ce în ce mai Academic, revelație și în fața altei răsfățate ca prestații în acest campionat, Sepsi ot Sfântu Gheorghe.

Antrenor serios Ilie Poenaru (secondat eficient și profesionist de prietenul meu Marin Dună), care ridică sigur prin ce face și cum face în pregătire valoarea trupei fără nume sonore, puse la dispoziție cu parcimonie financiară de primărie locală.

Universitatea Craiova și-a așezat a opta victorie din nouă jocuri la Mediaș, cu „Sighii” ca gazde. În fața unei (alte…) cohorte de străini, parcă răsăriți din jupoanele de altădată ale plăcutei și distinsei prietene a lui Sandu Lulescu, regretata mamă a actualei patroane.

Oltenii puteau învinge și mai clar, dar s-a opus Figueiredo. Și la ei Pigliacelli a scos câteva mingi periculoase… Făcându-și, astfel, doar datoria. Ambii doi.

La Iași, orașul cel mai binecuvântat de luminile credinței și prin cel mai mare număr de biserici, la al doilea, vremelnic și aparent victorios, chiar pe parcursul mingiei șutată spre plasă, s-a stins lumina nocturnei.

Eventuala anchetă a „premarului” Chirica nu mai poate avea nici măcar efect de închinăciune și rugă la moaștele Sfintei. Oricum supuse unei izolări de speranța credincioșilor întru mai bine prin trecerea pe lângă ea, restricționată de cei prea mulți fără de credința crucii care ne conduc…

Editorial rău Cornel Din(amo)u. Dănuțe, și tu, și Neluțu Varga ați uitat că patronul Dâncu este viitorul naș al… Burleanului cel mai năzdRăzvan din capul mesei FRF?!

În fine, după mulți ani, CFR-ul lui Dan Petrescu, așezat în tribună de aroganța imbecilă a unui arbitru, nu contează care, toți se cred trimișii lui Dumnezeu pe Pământ în relație cu antrenori care au însemnat, și înseamnă ceva în fotbalul românesc, nu ca ei, fluieră vânt vremelnici și patetici… Mă rog, asta-i altă povară a săracului fotbal mioritic…

Revin: după mulți ani CFR a pierdut „acasă”. I-a depășit destul de clar echipa unui fost antrenor în Gruia, „Animalul” Jorge Costa. Ce-i drept, gazdele au ratat, mai ales în repriza a doua, câteva ocazii mai clare decât ochiul de sticlă al asistentului Orbuleț…

Dar nu cred că ar fi meritat victoria „cheferiștii”… Chiar și „arși” de un arbitraj catastrofal… Au mari probleme în apărare și asta s-a văzut și din înaltul tribunei, nu-i așa, Dănuțe?

Itu trebuia eliminat în minutul 43, meritând cu prisosință al doilea „galben”. Și atunci, despre ce vorbim, Dănuțe? Numai despre greșelile „fluiericilor” împotriva echipei tale? Bârna, Dănuțe, atenție la bârnă…

Început pașnic, de am rămas (fără) mască, spiciul Petrescului Dănuț a căpătat încet, încet accente de… „tremens” verbal, că i-a furat arbitrul. Craiovean, ce-i drept (cel puțin inabilă, dacă nu altcumva Comisia fluieraș/ților…), deci de scuipat înainte de meci în sân… Nu și la Comisia Diaconului Vassaras…sssst! Ciocu’ mic că ți-l rupi, Dănuțe!

A țipat și Neluțu Varga, și el, și Dănuț uitând, zic și io, că patronul Dâncu și Vasile este viitorul naș al… Burleanului cel mai năzdRăzvan din capul mesei FRF… Au, operația!

Și la cât au fost favorizați până acum în teren de enoriașii federației pe post de decidenți ai dreptății cu fluier… ei cu fluier, nu dreptatea, săraca… când nu-i ca tine, sigur că te-apucă iar pandaliile…

După căderea cortinei pete ultimul meci al etapei, Chindia – Steaua, ce a coincis cu o înfrângere clară a așa-ziselor gazde, doar întreb: Ce-oi căuta, Târgoviștea mea de suflet, să evoluezi în fosta raia turcească de la Giurgiu?

…Când tocmai pe-acolo pătrundeau și treceau apoi pe Calea Domnească intrând în Palatul Basarabilor (renovat după 150 de ani de Petru Cercel) Domnii acceptați și hotărâți de Stambul…

Nu-ți poate aduce noroc nici de chindie, mai ales cu „fecesebecaliuța” Steluța, care doar a zâmbit în atac și-ai furat-o!

ADVERTISEMENT