Sport

Evenimentele zilei din sport, joi 4 noiembrie. CFR Cluj, o nouă înfrângere în Conference League. FCSB a câștigat restanța cu Farul

Fanatik vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de joi, 4 noiembrie. Iată cele mai relevante informaţii din sport.
04.11.2021 | 23:35
Evenimentele zilei din sport joi 4 noiembrie CFR Cluj o noua infrangere in Conference League FCSB a castigat restanta cu Farul
ADVERTISEMENT

Campioana României și liderul Ligii 1, CFR Cluj, a pierdut meciul jucat în deplasare cu AZ Alkmaar, fiind învinsă cu 2-0, în etapa a 4-a din Conference League. Șanse de calificare în play-off-ul competiției mai sunt, dar ardelenii au nevoie și de o remiză în meciul Jablonec – Alkmaar. Acestea și altele sunt știrile zilei de joi, pe care FANAITIK vi le prezintă în rezumat.

Cum se califică CFR Cluj în primăvara europeană

CFR Cluj a pierdut cu 0-2 meciul retur cu Alkmaar, însă rămâne în cărțile pentru primăvara din Conference League. Randers și Jablonec au remizat, scor 2-2, și echipa lui Dan Petrescu are șanse de a prinde play-off-ul competiției.

ADVERTISEMENT

Campioana României se califică mai departe cu șase puncte obținute cu Randers și Jablonec. Singura condiție este ca Jablonec să nu învingă pe Alkmaar în etapa viitoare, caz în care cehii ar obține calificarea mai departe.

Farul – FCSB 0-1, după autugolul lui Grameni din minutul 13

FCSB a câștigat meciul restant cu Farul din Liga 1, care trebuia să se joace în urmă cu două săptămâni în etapa a 13-a. Minutul 13 a fost cu ghinion pentru gazde, deoarece Grameni a deviat în propria poartă centrarea lui Olaru.

ADVERTISEMENT

FCSB își putea dubla avantajul cu patru minute înainte de final, dar Cordea, rămas singur cu portarul Aioani, s-a încurcat în minge, iar poartul advers l-a deposedat. În urma acestui rezultat, FCSB urcă pe locul 2, cu 30 de puncte, la 6 de liderul CFR Cluj și cu două mai multe decât Universitatea Craiova

Alexandru Răuță, despre problemele la inimă și despre carieră

Milocașul dinamovist Alexandru Răuță își pregătește revenirea la antrenamente după problemele la inimă suferite în derby-ul cu Rapid. „A fost o perioadă grea pentru mine, vă dați seama. Am primit analizele complete.

ADVERTISEMENT

Din fericire, analizele au ieșit bine, sunt în regulă. Nu putea nimeni să riște să mă lase să revin la antrenamente dacă mai aveam probleme. De săptămâna viitoare mă voi pregăti la capacitate maximă. Mă simt bine și asta e tot ceea ce contează în acest moment”, a spus el pentru FANATIK.

Ianis Hagi, gol pentru Rangers în Europa League!

Mijlocașul român a început partida cu Brondby ca rezervă, însă după autogolul din prima repriză a lui Balogun, Steven Gerrard s-a decis să schimbe mai multe lucruri în echipa sa.

ADVERTISEMENT

Astfel, în minutul 56, Gerrard l-a introdus pe Ianis Hagi în locul lui Scott Arfield, iar românul a egalat la 20 de minute după ce fusese introdus pe teren, stabilind scorul final.

Cred că mentalitatea noastră trebuia să fie alta, mai bună, încă de la început. Suntem Rangers și trebuia să venim aici și să încercăm să câștigăm. Nu trebuia să așteptăm până în repriza secundă să ieșim mai mult la atac”, a spus Ianis Hagi, potrivit The Scottish Sun.

TVR nu poate transmite două derby-uri din Liga Florilor!

Radioul și Televiziunea Publică se află într-un blocaj fără precedent. Cele două instituții publice au rămas fără niciun fel de conducere de la finalul lunii octombrie, iar Parlamentul a întârziat să numească noii directori.

Această criză afectează și sportul. Concret, angajații televiziunii publice nu pot pleca din localitate pentru a asigura transmisiunea evenimentelor. Din acest motiv, TVR nu poate transmite meciurile Gloria Buzău – Dunărea Brăila (joi) și Dunărea Brăila – CSM București (duminică) din Liga Națională de handbal feminin.

Tensiuni în lotul Islandei înaintea meciului de la București

România este aproape să prindă barajul de calificare la Cupa Mondială de anul viitor, iar pentru acest lucru este obligatoriu să învingă în ultimele două meciuri din preliminarii, pe Islanda, respectiv Liechtenstein.

Selecționerul Islandei, Arnar Vidarsson, a trebuit să renunțe rând pe rând la cele mai importante nume. Astfel, din lotul deplasat la București, vor lipsi Victor Palsson (Schalke 04), veteranii Arnason și Halldorsson, dar și vedetele Johann Berg Gudmundsson de la Burnely și Gylfi Sigurdsson de la Everton.

Fost antrenor al FCSB-ului, revoltat că echipa nu este primită pe stadionul „Steaua”

FCSB a disputat la Buzău ultimele două partide din campionat, deși „roș-albaștrii” erau gazde. Totul din cauză că pe Arena Națională a avut loc un turneu de gaming.

Nu este ușor și din cauza faptului că nu au stadionul lor. Aici este iar o problemă. E greu pentru jucători să evolueze când la Buzău, când pe Arenă. Toată această răutate nu ajută cu nimic, cel puțin fanii steliști, pentru că majoritatea sunt de aici, din București.

E atâta adversitate acolo… care nu ajută la nimic. Sunt sigur că s-ar fi umplut stadionul ‘Arcul de Triumf’, numai dacă ar fi avut acces suporterii. Mă uitam cât de mult contează lipsa suporterilor la meciul celor de la UTA cu Chindia”, a declarat Ilie Stan, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Emma Răducanu, ce lovitură!

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu (21 WTA) continuă să fie pe val după ce a câștigat US Open. Jucătoarea de 18 ani este protagonista unei campanii publicitare de 7 milioane de euro.

Spotul este pentru cel mai important lanț de echipament sportiv din Marea Britanie, „Sports Direct”, fondat de fostul șef de la Newcastle, Mike Ashley. Emma nu este singurul star al reclamei. Alături de ea joacă și alte nume uriașe din sportul englez, cum ar fi Jack Grealish, Declan Rice, Jordan Pickford sau atletele Katarina Johnson-Thompson și Jessica Ennis-Hill.

ADVERTISEMENT