Fotbal international

Februarie negru pentru cei 4 magnifici! Șumudică, Petrescu, Lucescu și Olăroiu au avut o lună de coșmar

28.02.2021 | 22:05
Februarie negru pentru cei 4 magnifici Sumudica Petrescu Lucescu si Olaroiu au avut o luna de cosmar
ADVERTISEMENT

Patru dintre cei mai buni antrenori din noua generație sunt în perioade dificile ale carierei. Răzvan Lucescu, Marius Șumudică, Dan Petrescu și Cosmin Olăroiu au reușit rezultate impresionante în 2019 și 2020, dar startul lui 2021 îi găsește în situații ingrate. Luna februarie le-a adus numai bătăi de cap.

Jiangsu Suning, echipă care în noiembrie sărbătorea primul titlu din istorie, sub comanda lui Cosmin Olăroiu, se desființează!

ADVERTISEMENT

Antrenorul român plecase deja de la echipă în urmă cu două săptămâni. O situație incredibilă, la doar 108 zile de la primul titlu din istorie pentru chinezi. De fapt, cu aceeași viteză s-au rostogolit la vale carierele celor mai bun antrenori români din noua generație.

Lucescu jr., Olăroiu și Petrescu au rămas fără echipe în luna februarie. Șumudică, în pericol să fie demis!

Marius Șumudică rupea tot ce prindea în Turcia în urmă cu doar câteva luni. Și visa la titlu cu Gaziantep. Acum, în același campionat, nu mai bate pe nimeni. Și este în mare pericol să fie demis. Răzvan Lucescu a câștigat Liga Campionilor Asiei în 2019, dar a fost și el demis în acest februarie de coșmar pentru antrenorii români.

ADVERTISEMENT

La fel a pățit și Dan Petrescu, deținătorul titlului din Liga 1. Care în doar câteva luni a ajuns să fie demis şi de la CFR Cluj şi de la Kayserispor.

Răzvan Lucescu

  • 24 noiembrie 2019. Câştigă Liga Campionilor Asiei cu Al Hilal, după 3-0 în dublă manşă cu Urawa Red Diamonds.
  • 29 august 2020. Al Hilal – Al Hazem 4-1, iar echipa antrenată de român câştigă titlul în Arabia Saudită, cu două etape rămase de jucat.
  • 23 septembrie 2020. Al Hilal este eliminată din grupele Ligii Campionilor Asiei pentru că, afectată de pandemia de coronavirus, echipa nu a putut alinia 13 jucători apţi la startul jocului cu Al Ahli Dubai.
  • 14 februarie 2021. Al Hilal pierde cu Damac, scor 0-1, iar Răzvan Lucescu este demis. Lasă echipa pe locul 3 în campionat, la cinci puncte de liderul Al Shabab.
ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu

  • 12 noiembrie 2020. Jiangsu Suning a învins-o pe Guangzhou Evergrande în finala campionatului, scor 2-1, şi câştigă în premieră titlul în China.
  • 12 decembrie 2020. Jiangsu trece de Tianjin Teda după lovituri de departajare şi se califică în finala Cupei Chinei.
  • 19 decembrie 2020. Jiangsu este învinsă de Shandon Luneng în finala Cupei Chinei, scor 2-0.
  • 10 februarie 2021. Cosmin Olăroiu pleacă de la Jiangsu Suning, din cauza problemelor financiare pe care le are clubul chinez.

Dan Petrescu

  • 3 august 2020. CFR Cluj o învinge pe Universitatea Craiova în deplasare, scor 3-1, şi câştigă al treilea titlu consecutiv. Toate sub comanda lui Dan Petrescu.
  • 1 octombrie 2020. CFR Cluj – KuPS 3-1, iar ardelenii obțin o nouă calificare în grupele Europa League.
  • 29 noiembrie 2020. CFR Cluj este eliminată din Cupa României după 0-1 la Iași. A treia înfrângere consecutivă, după eșecurile cu AS Roma, în Europa League, și UTA, în campionat. Dan Petrescu a fost demis.
  • 21 februarie 2020. Kayserispor pierde pe terenul lui Sivasspor, scor 0-2, și este pe 16 în campionat. Dan Petrescu este demis după doar 45 de zile.
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică

  • 19 decembrie 2020. Gaziantep o învinge pe Fenerbahce, scor 3-1, și urcă pe locul 4 în campionat, poziție care asigură prezența în cupele europene.
  • 5 ianuarie 2021. Gaziantep o învinge pe Ankaragucu, scor 2-0, și urcă pe locul 1 în clasament pentru prima dată în istorie. Avea să fie și ultimul meci pentru Șumudică pe banca echipei.
  • 10 ianuarie 2021. Marius Șumudică este demis de la Gaziantep, din cauza unui conflict cu conducerea. I s-a reproșat că a fost prea agresiv în negocierile pentru noul contract.
  • 27 februarie 2021. Marius Șumudică este în pericol să fie demis și de la Rizespor, după 0-0 acasă cu Sivasspor. Deși echipa sa a jucat 60 de minute cu om în plus. Șumudică nu are victorie în cele 6 partide ca antrenor al lui Rizespor și a avut o declarație extrem de dură la adresa jucătorilor săi.

Toți cei patru păstrează încă o cotă foarte bună. De altfel, Șumudică rămâne în funcție doar datorită acestei cote excelente pe care și-a făcut-o în Turcia. Olăroiu și Răzvan Lucescu au deja oferte excelente. Primul ar putea încasa un salariu colosal de la Shanghai SIPG. Iar Lucescu jr este în negocieri avansate cu Fenerbahce. Petrescu vrea să aștepte până în vară.

ADVERTISEMENT