Sport

Ilie Năstase: „O să treacă turneul și tot despre Djokovic o să se vorbească! O ducem langa, palanga… până când?!” Exclusiv

Ilie Năstase spune, într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, că o să treacă Australian Open și tot despre Novak Djokovic o să se vorbească, turneul și câștigătorul o să stea în plan secund.
14.01.2022 | 14:30
Ilie Nastase O sa treaca turneul si tot despre Djokovic o sa se vorbeasca O ducem langa palanga pana cand Exclusiv
Ilie Năstase spune, într-un interviu exclusiv pentru FANATIK, că o să treacă Australian Open și tot despre Novak Djokovic o să se vorbească, turneul și câștigătorul o să stea în plan secund. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

„Alba-neagra” cu iz balcanic dintre Novak Djokovic și autoritățile australiene continuă. Ministrul Imigrării, Alex Hawke, i-a anulat din nou viza de intrare în Australia, liderul clasamentului ATP este din nou reținut, avocații săi au depus din nou apel, roata morii se-nvârtește, țac, țac, țac, circul nu mai contenește…

Australian Open debutează pe 17 ianuarie și este greu de crezut că Novak Djokovic va întoarce din nou situația cu 180 de grade ca să ajungă să joace.

ADVERTISEMENT

Părerile sunt împărțite între cele două tabere în care a împărțit lumea Al Treilea Război Mondial, cel împotriva coronavirusului SARS-CoV-2. Vaccinați și nevaccinați. De fapt, pro-vaccin și anti-vaccin.

Ilie Năstase: „O să treacă turneul și tot despre Djokovic o să se vorbească! O ducem langa, palanga… până când?!”

FANATIK l-a contactat pe Ilie Năstase și primul Număr 1 mondial în clasamentul ATP (23 august 1973) și-a expus punctul de vedere în „scandalul planetar Novak Djokovic” în exclusivitate pentru cititorii site-ului FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ce spuneți, domnule Năstase, despre tot circul ăsta cu Djokovic, uite viza, nu e viza?

– Ce să mai vorbim, domnule? I-au anulat viza, a făcut apel, i-au dat viza, a intrat în Australia, s-a antrenat, iar i-au anulat-o, iar a făcut apel, iar se judecă… A înnebunit toată lumea asta, domnule!

Începe în trei zile turneul, o să se termină turneul și o să vorbim tot de Djokovic, o să se uite de turneu… O să se dea în presă mai mult despre Djokovic decât despre turneu. Cel care o să câștige turneul n-o să fie băgat în seamă decât la „alte știri”, pe prima pagină o să fie tot Djokovic.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase: „Dacă astea sunt legile acolo, în Australia, dacă nu te vaccinezi n-ai cum să intri, să joci… să lăsăm excepțiile, scutirile, tertipurile… Asta-i legea, punct!”

Credeți că se mai schimbă schimbarea? Are vreo șansă să joace, totuși, la Australian Open?

– Ce să joace, domnule? Ce să mai joace, că nu cred să mai aibă vreo șansă să-i dea iarăși viza, o să-l deporteze, nu? Și peste trei zile începe turneul… N-au cum să-l mai bage în turneu…

Dacă astea sunt legile acolo, în Australia, dacă nu te vaccinezi n-ai cum să intri, să joci… să lăsăm excepțiile, scutirile, tertipurile… Asta-i legea, punct!

ADVERTISEMENT

Eu n-am nimic nici cu el, nici cu australienii, dar dacă asta-i legea, ce mai discutăm? Dacă i-au luat viza s-au supărat ăia nevaccinați, dacă-i dau iarăși viza ca să joace o să se supere ăia vaccinați. Și tot așa o ducem langa, palanga… până când?!

Ilie Năstase: „Eu cred că aia care au participat la realizarea acestor vaccinuri nu erau politicieni, au fost medici specialiști, cercetători… oameni de știință, nu?”

V-ați vaccinat, domnule Năstase?

– Da, sigur că m-am vaccinat. Dacă trei sferturi din lumea asta se vaccinează, înseamnă că e OK să te vaccinezi. Eu cred că aia care au participat la realizarea acestor vaccinuri nu erau politicieni, au fost medici specialiști, cercetători… oameni de știință, nu?

Mai aud câte unul, medic, doctor, profesor universitar că vaccinul nu e bun… Păi dacă ăia care sunt mai deștepți ca tine și știu mai multă carte despre medicină îți spun așa, cum să nu fie și antivacciniști? Și nu-i bine deloc…

Până să iasă vaccinul, toată lumea era panicată… „Dom’le, da’ când iese vaccinul?!”… Cum a ieșit vaccinul, s-au trezit unii să-l critice… „Vaccinul e prost”… Ce-i asta?

Eu recunosc că am fost disperat să iasă mai repede o pastilă, un medicament, un vaccin, ceva să ne protejeze, să ne ajute…

Ilie Năstase: „Este dreptul lui Djokovic să nu se vaccineze… Dar este obligația lui să respecte regulile dacă nu s-a vaccinat! Oriunde se duce în lumea asta”

Deci sunteți convins că vaccinul e bun…

– Domnule, nu înțeleg când vezi atâția morți în jur, cunoștințe, prieteni, nu mai vorbesc de familie… rude, domnule, rude… e o tragedie… păi nu te sperii? Și mai spui că vaccinul nu e bun… Ăștia care contestă vaccinul probabil că nu se sperie de moarte…

Și îi mai aud pe unii „Lasă, dom’le, că au murit de altă boală, da’ l-au trecut la COVID”… Nu-i adevărat, COVID-ul este o realitate! Mortală!

Lui Djokovic nu îi este teamă de moarte, că nu s-a vaccinat…

– Este dreptul lui să nu se vaccineze… dar și să respecte regulile dacă nu s-a vaccinat! Oriunde se duce în lumea asta.

Să vedeți acuma scandal în Serbia ce o să fie dacă nu-l lasă australienii să joace! Uriaș! Djokovic a decis, el să răspundă, el nu s-a vaccinat, nu poate fi obligat să se vaccineze, e treaba lui, e viața lui, dar să răspundă pentru deciziile sale.

Dar dacă i s-a spus că nu intră nevaccinat, de ce a trebuit să forțeze așa lucrurile, să se facă și de râs cu neconcordanțele alea din declarații, că nu vreau să le spun minciuni din respect pentru el. Și văd că nu se lasă, continuă să insiste să-l primească să joace…

Cel mai rău i-au făcut părinții, familia. Cel mai rău! Mai lipsea să spună că e martir, că l-au și bătut! Mare păcat că s-a ajuns la tot circul ăsta cu cel mai bun tenisman din lume în acest moment… Moment greu… Păcat… Dar și-a făcut-o cu mâna lui!

  • 9 zile au trecut de când Novak Djokovic a ajuns în Australia ( miercuri, 5 ianuarie) și se „bate” cu autoritățile ca să intre în țară și să participe la Australian Open, primul din cele 4 turnee de Mare Șlem din 2022
  • 11.015 puncte are Novak Djokovic în clasamentul ATP, locul 1, urmat de rusul Daniil Medvedev (8.935 puncte), germanul Alexander Zverev (7.970 puncte), grecul Stefanos Tsitsipas (6.540 puncte) și alt jucător din Rusia, Andrei Rublev (4.990 puncte). Toți primii 20 de jucători ATP vor participa la Australian Open. Foarte probabil, mai puțin Novak Djokovic…
  • 2.000 de puncte ATP va primi câștigătorul Australian Open 2022, 1.200 finalistul și câte 720 semifinaliștii eliminați
  • 3,19 milioane de dolari este premiul câștigătorului Australian Open 2022. Finalistul învins va primi 1,59 de milioane de dolari, iar jucătorii eliminați în semifinale câte 800.000 de dolari. Sumele sun impozabile.
  • 154.756.726 de dolari a câștigat Novak Djokovic din premii în  18 ani de carieră profesionistă în tenis (începută în 2003)
ADVERTISEMENT