Sport

Mesajul lui Novak Djokovic după ce a plecat fără medalie de la JO: ”O să revin mai puternic”

Mare favorit în proba de simplu la JO 2020, Novak Djokovic a plecat fără medalie de la Tokyo, dar anunță că mai încerca o dată și la Paris.
05.08.2021 | 09:32
Mesajul lui Novak Djokovic dupa ce a plecat fara medalie de la JO O sa revin mai puternic
ADVERTISEMENT

Încercarea sârbului de a realiza Golden Slam a ajuns la final după ce visul său de a câștiga aurul olimpic a fost spulberat de un Alexander Zverev în formă de zile mari.

După toată această experiență, Djokovic a admis că și-a epuizat resursele de energie și din această cauză s-a retras din finala mică a probei de dublu mixt.

ADVERTISEMENT

Fără medalie la JO, Novak Djokovic e cu gândul la ediția următoare

La aproape o săptămână după ce și-a încheiat parcursul la JO 2020 fără a cuceri vreo medalie, Novak Djokovic a transmis un mesaj puternic pentru sportivii sârbi aflați încă în competiție și a anunțat că va încerca din nou la ediția din 2024, de la Paris.

”A fost un adevărat privilegiu să reprezint Serbia la Jocurile Olimpice. Mulțumesc Tokyo 2020 și tuturor celor care ne-au ajutat să ne reunim pentru magia sportului. Știu în inima mea că am dat totul pentru o medalie și aștept cu nerăbdare să revin mai puternic la Paris, în 2024,

ADVERTISEMENT

A fost o experiență incredibilă pe care nu o voi uita niciodată! Mult succes tuturor sportivilor sârbi care se află încă în lupta pentru medalii”, a scris liderul clasamentului ATP pe contul de Twitter.

Sârbul a creat scandal și la Tokyo

Cunoscut ca un tip excentric, Novak Djokovic s-a aflat în prim-plan și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a avut comentarii acide la adresa gimnastei Simon Biles, care s-a retras din concurs din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sârbul a intrat în gura unui adversar, brazilianul Marcelo Melo, după ce l-a lovit pe acesta cu mingea în timpul meciului din optimile de finală ale probei de dublu mixt de la Jocurile Olimpice.

Toate aceste ieșiri ale lui Novak Djokovic au fost repede taxate de marele său rival Rafael Nadal. Spaniolul consideră că liderul ATP ar trebuie să fie în fiecare zi un exemplu pentru copii și ar trebui să-și controleze mai bine comportamentul.

ADVERTISEMENT

Contre dure între Nadal și Djokovic

Novak Djokovic și Rafael Nadal au mia avut și întrecut schimburi de replici tăioase. Într-un interviu prin luna aprilie spaniolul l-a ”înțepat” pe Nole, despre care a spus că este obsedat de recorduri, dar afirmația a fost contrazisă de jucătorul sârb.

”Vreau să câștig mai multe Grand Slam-uri, dar Novak este mai obsedat. Nu într-un mod negativ. Este mai concentrat pe aceste lucruri și asta înseamnă mult pentru el. Vorbește întotdeauna despre recorduri. Bravo lui, dar aceasta nu este și abordarea mea. Am o ambiție sănătoasă”, spunea Nadal.

Răspunsul lui Djokovic a venit într-o conferință de presă la turneul de la Belgrad: ”Nu pot vorbi în numele lui, nu știu cum gândește el, dar este dreptul său de a-și exprima o părere: cum mă vede în raport cu recordurile. Personal, nu mă simt obsedat de nimic în viață. Ceea ce simt este pasiune și o dorință imensă”.

ADVERTISEMENT