Sport

Nicolae Stanciu, noul lider al echipei naționale a României? „Am fost și sunt pregătit mereu!”. Video

Echipa națională a României înfruntă naționala Finlandei, vineri, 23 septembrie, ora 21:45 în etapa a 5-a din grupele Ligii Națiunilor.
19.09.2022 | 18:12
Nicolae Stanciu noul lider al echipei nationale a Romaniei Am fost si sunt pregatit mereu Video
Nicolae Stanciu nu a mai evoluat pentru România din luna noiembrie a anului trecut. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a anunțat lotul cu care va aborda ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, cu Finlanda (deplasare) și Bosnia & Herțegovina (acasă). „Tricolorii” nu trebuie să piardă pe terenul nordicilor pentru a păstra șanse de menținere în Liga B din Nations League. Printre jucătorii convocați se află și Nicolae Stanciu. Mijlocașul român nu mai evoluase în tricoul naționalei din preliminariile Cupei Mondiale, meciul cu Liechtenstein, 14 noiembrie 2021.

Nicolae Stanciu, despre meciurile României din iunie: „Am suferit la fel de mult ca cei care s-au aflat aici”

Nicolae Stanciu a rămas în afara lotului pentru acțiunea naționalei din luna iunie, informație transmisă la vremea respectivă în exclusivitate de FANATIK. Principalul motiv a fost lipsa de meciuri a mijlocașului transferat de la Slavia Praga la Wuhan Three Towns. Din această cauză, Nicolae Stanciu a privit de pe margine și a suferit la înfrângerile dureroase ale României cu Bosnia & Herțegovina (0-1) și Muntenegru (0-2, 0-3).

ADVERTISEMENT

„A fost dificil. Am reușit să văd doar un singur meci, pentru că era o oră foarte târzie acolo și aveam și eu meci uneori a doua zi și aveam nevoie de odihnă. A fost dificil și, sincer, simt că am suferit la fel de mult ca cei care s-au aflat aici.

Nu au fost meciurile pe care ni le doream sau rezultatele cel puțin, pentru că în unele meciuri s-a jucat destul de bine și poate meritam mai mult.

ADVERTISEMENT

Dar e trecut, acum vrem să ne focusăm pe aceste două meciuri care au rămas în Liga Națiunilor și să încheiem anul cu două rezultate pozitive, să mai îndulcim puțin situația”, a declarat Nicolae Stanciu pentru FRF TV.

România ocupă ultimul loc în grupa 4 din Liga B a Nations League. „Tricolorii” au obținut o singură victorie în 4 meciuri, succesul din Giulești, 1-0 cu Finlanda.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu este pregătit să fie liderul naționalei României

Noul „decar” al României, după ce Alexandru Maxim a rămas în afara lotului, este pregătit să ia banderola de căpitan de la Vlad Chiricheș. Fundașul român s-a accidentat în meciul de campionat dintre Cremonese și Lazio și va rata viitoarele acțiuni ale României.

Astfel, Nicolae Stanciu, cu 54 de selecții și 11 goluri pentru România, este favorit să devină liderul „tricolorilor”. „Am fost sau sunt pregătit mereu. Am un respect enorm pentru Vlad și el este liderul acestei echipe. Îmi pare rău că nu poate ajunge la această acțiune. Este o pierdere imensă pentru noi, dar am făcut lucrul ăsta de mai mulți ani.

ADVERTISEMENT

De fiecare dată, când au ajuns jucători noi sau cei mai tineri, i-am întrebat mereu dacă au nevoie de ceva, dacă îi pot ajuta cu ceva. Știu că oricând au nevoie de un sfat sau să întrebe ceva pot să vorbească fără rușine, să zica ceea ce simt, ce gândesc. Așa că mereu am fost alături de ei și de fiecare dată am încercat să ajut pe toată lumea să se integreze cel mai bine”, a mai adăugat Nicolae Stanciu.

Nicolae Stanciu confirmă obiectivul lui Edi Iordănescu: calificarea la EURO 2024

Edi Iordănescu, selecționerul naționalei României, a mărturisit care este următorul obiectiv pentru echipa de fotbal a României. După o pauză de 8 ani de la calificarea la un turneu final, Nicolae Stanciu este de aceeași părere și speră ca România să se califice la EURO 2024.

„(n.r. România are maturitatea necesară să se califice la un turneu final?) Cred că da. Vin jucători noi, jucători tineri. Împreună trebuie să ajungem să formăm acel grup unit și să formăm acea maturitate, pentru că jucătorii tineri nu sunt suficienți maturi.

Și, mai ales acum, la acțiunile din anul acesta, au văzut și ei ceea ce înseamnă să fii la echipa mare. Cred eu că după meciurile astea din Liga Națiunilor și cele două amicale din luna noiembrie vom fi mai bine. La anul, cu siguranță, că ăsta e obiectivul, să ajungem la un turneu final, să facem ceea ce depinde de noi”, a mai spus Nicolae Stanciu.

Nicolae Stanciu crede că fanii români și-au pierdut speranța

„Decarul” României consideră că fanii naționalei și-au pierdut entuziasmul și nu mai sunt 100% lângă „tricolori”. „Eu am mare încredere că vom reuși. Am încredere în această echipă, chiar dacă fanii naționalei sau suporterii români nu mai sunt așa de mulți sau nu mai au încredere în noi că putem reuși.

Noi sperăm cu jocul pe care îl practicăm și rezultatele bune să-i aducă aproape de noi în aceste 4 meciuri, ca la începutul preliminariilor de anul viitor să fim și mai mult legați de ei, să fim noi mai uniți ca echipă, ca țară și să reușim să ne calificăm la Campionatul European”, a încheiat Nicolae Stanciu.

  • 54 de selecții a adunat Nicolae Stanciu pentru România
  • 11 goluri a marcat Stanciu în tricoul României

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,62 este cota pentru „X2” la meciul Finlanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT