Life

Șprițuri de poveste. Adrian Mutu, Gabriel Tamaș, Dorin Goian și Gabriel Torje, aventuri albaneze la un pas de conflict. Cu permisiunea lui Victor Pițurcă!

Șprițuri de poveste. Adrian Mutu, Gabriel Tamaș, Dorin Goian și Gabriel Torje au primit permisiunea selecționerului Victor Pițurcă să meargă la „un pahar” după un meci al României în Albania. Șpriț la un pas de conflict!
20.07.2022 | 13:04
Sprituri de poveste Adrian Mutu Gabriel Tamas Dorin Goian si Gabriel Torje aventuri albaneze la un pas de conflict Cu permisiunea lui Victor Piturca
Șprițuri de poveste. Adrian Mutu, Gabriel Tamaș, Dorin Goian și Gabriel Torje, aventuri albaneze la un pas de conflict. Cu permisiunea lui Victor Pițurcă!
ADVERTISEMENT

Șprițuri de poveste. „Tricolorii” Adrian Mutu, Gabriel Tamaș, Dorin Goian și Gabriel Torje au primit permisiunea selecționerului Victor Pițurcă să meargă la un șpriț după un meci în Albania. Petrecerea a fost aproape de un… conflict cu localnicii!

Șprițuri de Poveste. Adrian Mutu, Gabriel Tamaș, Dorin Goian și Gabriel Torje, aventuri albaneze la un pas de conflict. Cu permisiunea lui Victor Pițurcă!

Fostul fundaș Dorin Goian, retras „din joc” în 2016, acum tocmai numit antrenor principal la Foresta Suceava (Liga a III-a), a povestit un șpriț… de poveste, petrecut, și la propriu, și la figurat, în 2011, după ultimul meci al României în preliminariile Campionatului European desfășurat în Polonia și Ucraina, un an mai târziu.

ADVERTISEMENT

Partida cu pricina s-a jucat pe 11 octombrie 2011, la Tirana și s-a terminat la egalitate, 1-1, golul nostru fiind marcate de Srgian Luchin în minutul 77, după ce albanezii deschiseseră scorul în minutul 24.

Selecționer era Victor Pițurcă și România rata calificarea, terminând preliminariile pe locul 3, cu 14 puncte, după Franța (21 p) și Bosnia și Herțegovina (20 p), înaintea Belarusului (13 p), Albaniei (9 p) și Luxemburgului (4 p).

ADVERTISEMENT

Dorin Goian a dezvăluit o întâmplare petrecută după meci, în centrul căreia a fost Gabi Tamaș, care juca atunci în Anglia, la West Bromwich Albion, în Premier League.

La bar, de la șprițuri la „Băi, Torjică, ia bagă-te puțin în ei! Tu vezi ce urât se uită ăia la noi? Ia du-te și intră un pic în ei!”

„Se întâmpla după un meci disputat într-o zi de marți, la Tirana, cu nea Piți selecționer. La final, ne-a zis că avem voie să ieșim câteva ceasuri în oraș, dar să nu întârziem mai mult de unu dimineața”

„Mutu juca atunci la Cesena, iar albanezul Bogdani îi era coleg. L-a sunat, l-a invitat la o cină, iar Adi a mai luat câțiva băieți: pe mine, pe Tamaș, pe Torje și pe încă cineva, nu-mi mai aduc aminte exact… Am mâncat, am băut un pahar cu vin, apoi am zis că mai mergem să continuăm încă puțin cu un șpriț”

„Se făcuse cam zece și jumătate, iar ăsta, Bogdani, ne zice că nu prea mai ai unde să te duci, că sunt cam toate închise, dar ne-a recomandat un local aflat în apropiere. El a plecat acasă, iar noi ne-am dus la bar”

Eeee, acolo, la bar, în noaptea albaneză, grupul vesel de „tricolori” a trecut pe lângă un pericol real legat de „cetățenii” autohtoni, recunoscuți ca fiind foarte mândri și iuți la mânie. De altfel, în timpul meciului, albanezii din tribune, veniți în număr „mare” pe stadionul „Qemal Stafa” din Tirana, vreo… 3.000 cu tot cu rudele jucătorilor și stewarzi, au scandat de mai multe ori „DNA!, DNA!” și leit-motivul „Țiganii! Țiganii!”…

ADVERTISEMENT

Șprițuri de poveste, consecințe de thriller horror: „Dacă intram în belele cu albanezii, ne mai găseau ăștia pe-aici peste vreo trei săptămâni!”

Dorin Goian și-a amintit cum au fost la un pas de o gâlceavă gravă cu niște albanezi altfel pașnici, conform ziare.com. Șprițuri de poveste cu consecințe de thriller horror!

„Când am intrat acolo, în barul ăla era o beznă s-o tai cu cuțitul! Într-un colț erau doar vreo trei albanezi cu cefe groase, împreună cu câteva fete. Se distrau oamenii în legea lor, fără să deranjeze. În rest, gol! Doar noi, la o masă vecină”

„Am mai luat câte un șpriț, caterincă și, dintr-odată, se declanșează la Tamaș declicul de chercheleală. Îi zice lui Torje: «Băi, Torjică, ia bagă-te puțin în ei, acolo. Tu vezi ce urât se uită ăia la noi? Ia du-te și intră un pic în ei!». Ăia n-aveau nicio treabă, se simțeau oamenii bine în grupul lor”

„Eu și cu Adi ne-am dat seama că lucrurile riscă să ia o razna. L-am oprit pe Torje, am încercat să-l calmăm și pe Tamaș și am apucat-o cu toții cătinel spre hotel, că trecuse un pic și scadența de timp fixată de nea Piți. Dar vorbeam între noi pe drum: «Dacă intram în belele cu albanezii, ne mai găseau ăștia pe-aici peste vreo trei săptămâni!»”

Gabi Tamaș, între „imperial” și… „gropar”, fără analiza VAR în Petrolul – FC Voluntari 0-1

Gabi Tamaș a fost în prim plan și la partida Petrolul – FC Voluntari din prima etapă din SuperLiga abia începută în week-end-ul trecut. După o evoluție „imperială”, caracterizarea îi aparține fostului său antrenor de la… FC Voluntari, Liviu Ciobotariu, fundașul acum „petrolist” a avut o intervenție neglijentă, cu cotul ridicat în săritura cu un adversar, în careul propriu, în minutul 90+1, care a fost sancționată de arbitrul George Găman cu un penalty contestat vehement de Tamaș & comp., din care „voluntarii” au câștigat un meci dominat clar de Petrolul.

ADVERTISEMENT
  • „Ce să mai zic… A fost un duel în careu, în urma căruia arbitrul a decis că a fost penalty pentru că a primit semnale de la VAR. Așa a decis VAR-ul, așa a decis arbitrul” – Gabi Tamaș
  • „Întrebarea mea este de ce nu s-a dus arbitrul să vadă faza, așa cum a fost la golul nostru. Multă lume a spus că golul nostru a fost valid, dar VAR-ul sau arbitrul, nu știu cine, a decis că trebuie să fie anulat. Trebuia să meargă și să vadă faza cu ochii lui, acolo, la televizor și să ia decizia după aceea” – Gabi Tamaș
  • „La dueluri aeriene nu putem sta cu mâna pe lângă corp. El m-a împins, eu eram în cădere, cumva, a fost un duel… N-am ce să mai zic” – Gabi Tamaș
  • 149 de meciuri a jucat Gabriel Sebastian Tamaș în prima ligă din România, la 5 echipe: 61 la Dinamo (2002-2003, 2004-2006, 2008-2010), 35 la Steaua/FCSB (2014-2017), 18 la Astra Giurgiu (2019-2020), 34 la FC Voluntari (2021-2022), 1 la Petrolul (2022)
  • 9 echipe din străinătate are Gabi Tamaș în CV: Galatasaray (2003-2004), Spartak Moscova (2005), Celta Vigo (2006-2007), AJ Auxerre (2007-2008, 2009-2010), West Bromwich Albion (2010-2013), Doncaster Rovers (ian-iul 2014), Watford (iul-dec 2014), Cardiff City (2015-2016), Hapoel Haifa (2017-2019)
ADVERTISEMENT