Sport

Cristi Coste scrie despre transferul verii în SuperLiga: Mitriță sau Djokovic?

Alex Mitriță la Universitatea Craiova și Damjan Djokovic la FCSB sunt cele mai importante mutări ale verii în SuperLiga.
10.07.2023 | 23:08
Cristi Coste scrie despre transferul verii in SuperLiga Mitrita sau Djokovic
Mitriță la Universitatea Craiova și Djokovic la FCSB sunt cele mai tari mutări realizate până acum în mercato-ul din SuperLiga. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

SuperLiga se pregătește de revenire după o perioadă scurtă de pauză. Mai puțin de două luni de când Farul lui Gică Hagi ridica trofeul la Ovidiu. Recent, constănțenii au disputat și Supercupa României, ca prim meci al noului sezon și au consfințit regula ultimilor doi ani: dacă e Cupă sau Supercupă e… Sepsi! Formația lui Dioszegi are patru trofee în ultimele 14 luni, fiind cea mai performeră echipă a campionatului. Ce să mai zică Gigi Becali și FCSB cu o singură Cupă din 2015 încoace? Dar asta e o altă discuție.

Plecarea lui Mutu de la Rapid „bate” rubrica exodurilor

Au fost ceva mutări interesante pe piața transferurilor în ultimele săptămâni. Două dintre ele par totuși să iasă mai mult în evidență. Este vorba despre revenirea la Craiova a căpitanului Alex Mitriță și de „pohta” lui Becali care a izbutit în cele din urmă să-și aducă un „bărbat” fost la CFR Cluj. Anume, croatul Damjan Djokovic. Cam între cele două transferuri s-ar da bătălia pentru „lovitura verii” în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Ne referim doar la veniri, pentru că, dacă am lua în calcule și rubrica plecărilor, despărțirea lui Mutu de Rapid, cu cinci zile înainte de primul meci din noul campionat, nu ar avea rival!

Mitriță mai mult a numărat banii decât a jucat de când a plecat de la Craiova

Să luăm pe rând cele două achiziții, a Craiovei lui Rotaru și a celor de la FCSB. Chiar asta a fost și ordinea cronologică în care s-au perfectat. Mitriță a semnat cu Bănia la mijloc de iunie, mutare anunțată exclusiv de FANATIK. A avut parte de o primire din partea fanilor „alb-albaștri” care l-a luat și pe el prin surprindere. Nici Alex nu a rămas dator, pentru că declarațiile date ulterior momentului au avut darul de a merge direct la sufletul suporterilor. „Nu fac toți banii arabilor și ai americanilor cât dragostea Craiovei”, a spus „Piticul” pentru Gsp.

ADVERTISEMENT

Acum discuția care contează este cât de important va fi Mitriță pentru actuala echipă a Craiovei. Ilie Dumitrescu analizează mutarea în revista FANATIK, numărul din iulie, și consideră că Alex va da randament maxim pentru că se află acasă, în mediul lui, în familia lui. La prima vedere, așa ar trebuie să stea lucrurile. Ceea ce nu știm încă este capacitatea fizică a vechiului și noului căpitan, care mai mult a numărat banii decât a jucat de când a plecat de la Craiova pentru luminile rampei din New York.

Unde va juca Mitriță la Neagoe și ce se întâmplă cu Bancu

Apoi vine discuția tactică. Unde va juca Mitriță în sistemul gândit de Eugen Neagoe? În banda stângă, unde ne obișnuise sau în spatele vârfului de careu, lăsându-l pe Ivan să-și păstreze poziția ultimilor ani? E foarte posibil ca Mitriță să rămână în bandă. Asta înseamnă și că revenitul Bancu va continua pe poziția de fundaș stânga.

ADVERTISEMENT

Apropo de Bancu, fundaș stânga. Știți cum a ajuns acolo? „Pe postul de mijlocaș stânga a venit Mitriță, și era clar peste mine! Mitriță era numărul 1, nu aveam cum să joc în locul lui. Așa că Mister a decis să joace cu cinci fundași”, dezvăluia Nicușor pentru FANATIK în perioada de recuperare. Probabil că oltenii vor avea același cuplu Bancu – Mitriță pe partea stângă. Cuplul din epoca de glorie a cupelor câștigate… Sigur că Mitriță e un plus pentru Craiova. Contează cât de mare va fi acest plus.

Djokovic s-a auto-provocat cu transferul la FCSB

Haideți în fief-ul vicecampioanei de serviciu. Damjan Djokovic e numele cel mai important pe care Gigi Becali a reușit să-l convingă în ultimii ani să semneze cu FCSB. Croatul părea ghiftuit de banii turcilor și arabilor. Dădea impresia că-și va căuta continuarea carierei în același areal, păstrând coordonatele financiare. Ca o paranteză, aici Șumi nu l-a „citit” suficient.

ADVERTISEMENT

Dar, surpriză! Djokovic a semnat cu Gigi Becali! Și nu pentru sume ieșite din comun. FANATIK a dezvăluit detaliile „normale” ale afacerii: 100.000 de euro primă de instalare și un contract de 20.000 de euro lunar. Un an, cu opțiune. Vi se pare ceva wow? Nu e! De ce a acceptat croatul să suporte toanele lui Becali? Vrea titlul (și) cu FCSB, după ce a cucerit la CFR fără… număr! Aș crede că Djokovic și-a făcut singur o auto-provocare. Nu că ar fi avut nevoie de ea, dar vrea (încă) să simtă mai mult adrenalina meciurilor decât mirosul cardului.

Mitriță sau Djokovic? Greu de răspuns acum. Un mic indiciu, totuși. Primul nu-l va mai avea pe Alex Băluță coleg de linie, al doilea îi va pasa acestuia pentru posibile goluri de titlu!


  • 2,00 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul FC U Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT