Sport

Dănuț Lupu crede că Mircea Rednic a greșit în scandalul cu fanii lui Dinamo: „De ce a oprit autocarul? Ce faci cu jucătorii, îi expui?!” Exclusiv

Dănuț Lupu critică acțiunile în forță ale ultrașilor de la Dinamo după meciul pierdut la Mioveni. Îl critică pe Mircea Rednic că a oprit autocarul și i-a expus pe jucători criticilor suporterilor.
17.12.2021 | 15:59
Danut Lupu crede ca Mircea Rednic a gresit in scandalul cu fanii lui Dinamo De ce a oprit autocarul Ce faci cu jucatorii ii expui Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo a atins un minim istoric pe care nu poate să-l depășească. Punctele pierdute, și cu ghinion, cu echipele din subsolul clasamentului, FC U Craiova 1948, Academica Clinceni și CS Mioveni, n-au fost contrabalanasate de cele câștigate, norocos, cu Chindia Târgoviște.

După meciul pierdut de Dinamo în prelungiri la Mioveni, ultrașii din facțiunea Sud l-au dezbrăcat pe Deian Sorescu de tricou și apoi, la întoarcerea spre București, pe autostrada A1 au încercat să oprească autocarul lui Dinamo, care a oprit până la urmă într-o benzinărie, dar la inițiativa lui Mircea Rednic, pentru o discuție „câinească” între jucători și fani.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu: „De ce a oprit Rednic autocarul? Daca tu ești bine cu DDB, ce faci cu jucătorii, îi expui?!”

FANATIK l-a contactat pe Dănuț Lupu, care a declarat, în exclusivitate, că nu i s-a întâmplat niciodată în cariera de fotbalist să fie tras la răspundere de suporteri în această manieră, chiar dacă a jucat la echipe cu fani recunoscuți ca fanatici, începând chiar cu Dinamo, apoi Rapid și Panathinaikos Atena.

Ți s-a întâmplat, Dane, să vină suporterii peste voi la vreo echipă la care ai jucat?

– Niciodată. Și  u erau mai puțin fanatici decât acum nici la Dinamo, nici la Panathinaikos, nici la Rapid.

ADVERTISEMENT

Tu ai fost acolo, pe teren… ai fi jucat mai  bine de frica suporterilor?

– Eu am fost un jucător care nu am prea dat importanță tribunei ca element de forță, nu m-a prea interesat ce țipa tribuna…

Suporterii lui Dinamo ar trebui să se gândească mai adânc că vor ca echipa lor să aibă niște rezultate pozitive ca să se salveze… Dacă ei cred că prin acest comportament violent și prin ce au făcut după meciul de la Mioveni vor reuși să-i facă pe fotbaliști să joace mai bine, se înșală amarnic.

ADVERTISEMENT

Dar fiecare are dreptul să acționeze cum crede că-i mai bine, atâta timp cât nu afectează fizic pe altcineva. Pot să vină să-i certe pe jucători pașnic, elegant, nu să-i agreseze, să-i oprească pe drum… eu nu știu cum s-au simțit jucătorii ăia opriți în miez de noapte, dar nu cred că vor rupe brazdele pe teren de frica suporterilor.

„Rednic știe foarte bine că atâta timp cât tu, antrenorul, expui jucătorii, jucătorii o să te expună pe tine”

Da, Dane, dar suporterii ăia dau bani ca să fie plătiți la zi jucătorii ăia…

– Ceea ce fac suporterii pentru Dinamo, faptul că strâng bani din banii lor, jos pălăria, e un lucru extraordinar. Dar cred că s-a ajuns prea departe cu violența asta pe jucători…

ADVERTISEMENT

Eu nu sunt de acord nici cu Rednic… Să oprească autocarul într-o benzinărie și să scoată echipa ca să discute cu suporterii…  Dacă DDB nu l-ar fi susținut, mai făcea lucrul ăsta?

Dacă tu ești bine cu DDB, cu jucătorii ce faci, îi expui? Păi tu depinzi de jucătorii ăia! Și Rednic știe foarte bine că atâta timp cât tu, antrenorul, expui jucătorii, jucătorii o să te expună pe tine.

O să-l vândă pe Sorescu, OK… a dat afară din lot trei jucători, OK… o să mai dea afară zece, OK… și o să aducă alți zece, de unde?! Hai să fim serioși, ce jucători buni găsește liberi de contract? Și să vină la Dinamo în situația asta infernală?

Citește lumea, citesc jucătorii de peste tot… „Uite, mă, i-a oprit pe drum, i-a dezbrăcat de tricouri, i-a amenințat. Ce să fac, să mă duc acolo să mă omor cu suporterii?”… Cine mai vine la Dinamo să moară, vorba vine, pe teren, să joace cu sufletul, că bani, de unde?

E greu, OK, să conduci cu 1-0 și să pierzi cu două goluri în două minute în prelungiri, dar asta nu-ți dă dreptul să fii violent cu jucătorii pe care te-ai dus să-i susții.

„Crezi că jucătorii nu suferă? N-ar fi vrut să câștige la Mioveni? Au vrut, fii sigur, dar atâta pot, hai să fim realiști!”

Dane, ei suferă cel mai mult, aș îndrăzni să spun că mai mult decât oricine de la echipă…

– Crezi că jucătorii nu suferă? Eu nu cred că Sorescu… sau oricare altul care a jucat la Dinamo n-ar fi vrut să câștige la Mioveni. Au vrut, fii sigur, dar atâta pot, hai să fim realiști!

Au câștigat un meci cu șansă, cu Chindia, au pierdut mai multe cu neșansă, cu Mioveni, cu Clinceni, cu UTA, cu Rapid… mă rog, victorii pierdute tot în prelungiri…

Că nu și-au dat viața pe teren… când aud prostia asta… și fotbal când mai jucăm? Că n-au băgat două sute de alunecări… Păi, stai puțin, fotbalul se joacă pe goluri, nu pe alunecări.

O mai spun odată: când fac sacrificiile pe care le fac pentru Dinamo, suporterii fac un lucru extraordinar… Dar când greșesc, trebuie cineva să le atragă atenția că greșesc!

Eu îmi doresc, poate mai mult decât alții care se bat cu cărămida în piept, ca Dinamo să iasă din pasa asta proastă și să se salveze, dar când suporterii fac lucruri proaste mi se pare normal să le spun că au greșit.

Le doresc multă baftă, Sărbători cât mai liniștite se poate, mai calme, să poată lua împreună cu cei din conducere deciziile cele mai benefice ca să salveze pe Dinamo.

  • 136 de meciuri, în care a marcat 25 de goluri a jucat Dănuț Lupu la Dinamo, în 3 perioade: 1987-1990 (90 de meciuri/17 goluri), 1995-1997 (42/7) și 2000-2001 (4/1)
ADVERTISEMENT