Sport

„Să-pu-naru, Cristi Săpunaru!”. Idolul peluzei la Superbet International Cup, turneul de gală al Rapidului, cu Dortmund și Fiorentina

Căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru, a fost idolul peluzei la Superbet International Cup, turneul de gală al giuleștenilor, cu Borussia Dortmund și ACF Fiorentina.
10.12.2022 | 22:05
Sapunaru Cristi Sapunaru Idolul peluzei la Superbet International Cup turneul de gala al Rapidului cu Dortmund si Fiorentina
„Să-pu-naru, Cristi Săpunaru!”. Idolul peluzei la Superbet International Cup, turneul de gală al Rapidului, cu Dortmund și Fiorentina. Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid a făcut un foarte bun antrenament cu parteneri de gală, Borussia Dortmund și ACF Fiorentina. Rezultatele contează mai puțin, confruntarea „corp la corp” a lui Cristi Săpunaru & comp. cu alde Schlotterbeck, Moukoko Brandt, Adeyemi, Reyna, Meunier (Borussia Dortmund) sau Bonaventura, Ikone, Mandragora, Barak (Fiorentina) rămâne câștigul rapidiștilor la Superbet International Cup.

„Să-pu-naru, Cristi Săpunaru!” Idolul peluzei la Superbet International Cup, turneul de gală al Rapidului, cu Dortmund și Fiorentina

Apropo de Săpunaru… Cristi Săpunaru a fost idolul tribunelor pline de copii, majoritatea fotbaliști în devenire la Rapid. De cum a ieșit la încălzire…  Dar stați așa… Până la încălzire să ne întoarcem două ore în timp…

ADVERTISEMENT

Într-o zi de… toamnă în decembrie, cu soare și destule grade Celsius, poarta „Arenei Naționale” din capătul stăzii „Maior Coravu” se aglomerase de… copii. Îmbrăcați în treninguri vișinii. Rimează și e purul adevăr. Pe grupe de vârstă, cu antrenori și părinți echipați și aceștia măcar cu un fular, o eșarfă, dacă nu și ei cu treninguri și canadiene inscripționate cu… Rapid, Raapiid, luptă dacă ne iubești!

Pentru că ei, copiii și oamenii mari care au venit în sâmbăta asta frumoasă pe „Arena Națională” chiar iubesc Rapidul. Ianis, Marian și Claudiu, de exemplu, au venit, cu fulare rapidiste la gât, de la Alexandria. „Am venit să vedem Rapidul nostru, mai puțin ne interesează Dortmund și Fiorentina”, spune Marian.

ADVERTISEMENT

Și ține să adauge că „Mergem la toate meciurile Rapidului, nici nu mai vorbim de cele din Giulești, mergem peste tot unde joacă, am fost și la Pitești, la Brașov sau la Cluj (n.a. – ultimele trei partide ale Rapidului, în Cupă și Superligă). Nu ne-am mai bucurat noi așa ca în prima parte a sezonului, e un moment mai greu acum, dar trebuie să avem răbdare, nu putem deveni echipă mare într-o toamnă. … Numai că dacă mai vine o înfrângere e groasă rău…”.

„Las ă că e bun și un punct cu ăștia”. „Ăștia” erau nemții de la Borussia Dortmund…

Au fost foarte mulți copii, așa cum „spuneam”, galeria Rapidului n-a venit „in corpore”, organizată, dar peluzele s-au încălzit, cu mic, cu mare, în timpul meciurilor și au scandat, și au cântat pentru „iubiții” de pe gazon.

ADVERTISEMENT

…Cu glumițe gen „Lasă că e bun și un punct cu ăștia” la 1-1 cu Borussia Dortmund, sau, „Așa, Ioniță, arată-le ăstora de ce nu mai iau titlul de atâția ani fără tine!” după ce atacantul Rapidului a egalat cu nemții după o lovitură de cap din plonjon la centrarea „de manual” a lui Junior Morais. Glumițe din drag de peluză…

Cum la fel de… mioritică a fost și remarca altui spectator în timpul meciului Borussia Dortmund – Fiorentina (0-2): „N-au ăia în Qatar parte de Germania – Italia, lasă că avem noi la București!”. Chiar și-așa, vorba lui Firicel din „Las Fierbinți”!

ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan a primit, prin intermediar, o… declarație de dragoste!

Cum „spuneam”, căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru, a fost de departe favoritul micuților rapidiști, apariția sa la încălzirea pentru al doilea meci, cu Fiorentina, de exemplu, declanșând o adevărată nebunie, copii bulucindu-se chiar periculos pe la marginea de jos a peluzei.

„Să-pu-naru, Cristi Săpunaru! Să-pu-naru, Cristi Săpunaru!” au scandat minute în șir fanii aflați în pragul adolescenței. „Săpun” le-a făcut cu mâna de câte ori sprinturile de încălzire se opreau în apropierea peluzei, le-a promis că face poze cu ei, dar nimic nu a liniștit entuziasmul copiilor. Care păreau „întorși cu cheia”, păreau că nu se mai opresc din aclamarea lui „Să-pu-naru, Cristi Săpunaru!”.

Și portarul Horațiu Moldovan nu a fost „ignorat” de suporteri. „Moldovan, Moldovan, fă o poză cu mine pentru sor-mea de 20 de ani care te iubește ca o nebună!”, striga din toți bojocii un „flăcău” blonduț de vreo 12-13 ani. Au mai fost chemați la poze și autografe Antonio Sefer, Ștefan Pănoiu și Marko Dugandzic, dar nu cu intensitatea… fanatică din cazul „Să-pu-naru, Cristi Săpunaru!”. Sau… „amoroasă” ca pentru Horațiu Moldovan.

Daniel Niculae a tras concluzia: „Artificiile le aprindem miercuri!”

În plin campionat, Adrian Mutu a avut parte de un antrenament super-profesionist cu super-profesionistele Borussia Dortmund și Fiorentina. Care și-au respectat statutul, recitiți distribuțiile pe care antrenorii Edin Terzic, respectiv Vincenzo Italiano (se putea un nume mai potrivit?) le-au folosit la Superbet International Cup pe „Arena Națională”.

A primit antrenorul Rapidului un tricou cu numărul 10 de la Fiorentina, la care, vă reamintim a jucat cel mai mult în Serie A, 5 sezoane (2006-2011), dar niciun cadou în joc, italienii impunându-se cu 3-0. Câștigând astfel triunghiularul Superbet International Cup de pe „Arena Națională”.

La premiere, „grande gioia tra gli italiani”… bucurie mare printre italieni, parcă ar fi câștigat o cupă europeană… și la veselie sunt profesioniști… S-au încăpățânat artificiile să nu se lanseze, tunurile au bubuit mingile în teren, nu în tribune, dar, per total, Superbet International Cup a fost o reușită.

Iar despre artificii lăsăm ultimul cuvânt președintelui rapidist Daniel Niculae: „Nu-i nimic, le aprindem miercuri!”. Miercuri, Rapid joacă acasă, lângă șine, în ambianța fierbinte a Giuleștiului, un meci de tradiție, cu Petrolul Ploiești, în etapa 20 din Superligă. Foarte important pentru a se menține pe podium. Adică acolo unde contează cel mai mult…

ADVERTISEMENT