Sport

Dinamo a lui Badea joacă împotriva lui PSG, Olympique Marseille și Saint Etienne! Echipa U14, campioană a Municipiului București, participă la un turneu de elită în Franța

CS FC Dinamo a lui Nicolae Badea, echipa U14, campioana Bucureștiului, joacă într-un turneu de elită în Franța cu PSG, Olympique Marseille și Saint Etienne.
22.06.2023 | 13:40
CS FC Dinamo a lui Nicolae Badea, echipa U14, campioana Bucureștiului, joacă într-un turneu de elită în Franța cu PSG, Olympique Marseille și Saint Etienne. Foto: CS FC Dinamo
ADVERTISEMENT

Echipa U14 a lui CS FC Dinamo, clubul lui Nicolae Badea, campioana Municipiului București, participă la două turnee în Franța, unde va întîlni grupele de aceeași vârstă de la mari cluburi precum PSG, Olympique Marseille și Saint Etienne.

Dinamo a lui Badea joacă împotriva lui PSG, Olympique Marseille și Saint Etienne! Echipa U14, campioană a Municipiului București, participă la un turneu de elită în Franța

CS FC Dinamo, clubul din Liga 4 al lui Nicolae Badea, mai are și motive de bucurie, după ratarea la mustață (citește un egal cu Știința București, 1-1, gol primit în ultima secundă de prelungiri) a play-off-ului pentru barajul de promovare, care a dus și la despărțirea de antrenorul Andrei Cristea (care a semnat cu Înainte Modelu, Liga 3, în urmă cu câteva zile).

ADVERTISEMENT

CS FC Dinamo este campioană pe București la grupa U14 (jucători născuți în 2009), terminând campionatul cu 67 de puncte (golaveraj 106-48 în 22 de victorii 1 egal și 7 înfrângeri), unul mai mult decât secondanta Rapid.

Pe locul 3 a venit, la 2 puncte distanță, Juniorul 2014, în dauna lui FCSB Academy, locul 4. Urmată de Daco-Getica și CSA Steaua, toate 3 cu 62 de puncte. Copii, copii, dar lupta a fost strânsă și tensionată până în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

Campionii antrenați de Andrei Anghel Constantinescu, cu „secund” din străinătate, francezul Aurelien Cheneviére, au fost invitați la două puternice turnee internaționale în Franța, la Toulouse și la Marseille.

Micii dinamoviști au ocazia să-și măsoare forțele, tehnica și tactica, fentele și șuturile cu reprezentantele de aceeași vârstă, U14, de la mari cluburi franceze, precum Paris Saint-Germain, Olympique Marseille și Saint Etienne.

ADVERTISEMENT

Rezultatele obținute de CS FC Dinamo U14 la Toulouse

  • CS FC Dinamo – Reggio Emilia (grupa 2007-2008) 0-0
  • CS FC Dinamo – MediaStar Academy (grupa 2006-2007) 1-1
  • CS FC Dinamo – AS Beziers 1-2 (de remarcat că din cauza unor probleme cu autocarele firmei de transport Continental Fast Line micii dinamoviști au ajuns la teren cu autobuz local – metrou, – autobuz local, în final… alergând vreo 2 km și au intrat direct pe teren, deja… încălziți!)
  • CS FC Dinamo – Clermont Foot 1-0
  • CS FC Dinamo – OGC Nice 0-2
  • CS FC Dinamo – UJS Toulouse 1-1
  • CS FC Dinamo – FC Nantes 0-2
  • CS FC Dinamo – AS Casinca 2-0
  • CS FC Dinamo – RC Argenteuil 1-0

Antrenorul Andrei Anghel Constantinescu: „Am avut și vom mai avea parte de confruntări cu un fotbal superior, prezent în ultimele finale ale Campionatului Mondial”

Antrenorul Andrei Anghel Constantinescu a detaliat, în exclusivitate pentru FANATIK, beneficiile acestui turneu pentru micii fotbaliști de la CS FC Dinamo, care au avut privilegiul de a se confrunta cu adversari puternici, reprezentanții unui fotbal superior, prezent în ultimele finale ale Campionatului Mondial.

ADVERTISEMENT

„Am avut și vom mai avea parte de confruntări extrem de interesante în compania unui fotbal superior ca intensitate si ritm, vorbesc de fotbalul care este prezent în ultimele finale ale Campionatului Mondial și de la care consider ca avem multe de învățat și, mai ales, de aplicat.

Deși am avut partide contra a doua stiluri diferite de fotbal, cel italian și cel francez , am stârnit interesul unor agenți și cluburi de renume pentru câțiva jucători români, unii urmând a se prezenta la turneele viitoare ale echipelor respective, alții rămânând în monitorizare, urmând a se prezenta periodic în centrele de pregătire ale juniorilor de la cluburile care s-au arătat interesate”

Foarte tinerii jucători de la CS FC Dinamo au avut privilegiul de a se pregăti în „program complet al unui fotbalist francez”

Importantă, în afara confruntărilor de pe teren, a fost, în opinia antrenorului Andrei Anghel Constantinescu, și pregătirea în programul complet al unui fotbalist francez de la această categorie de vârstă (vezi imagini în galeria foto).

„Am avut, de asemenea, o perioada de pregătire alături de cei de la Toulouse FC, unde am experimentat ceea ce înseamnă un program complet al unui fotbalist francez.

Mulțumesc pe aceasta cale tuturor persoanelor din conducerea administrativă și tehnică a lui Toulouse FC pentru tot sprijinul și deschiderea cu care ne-au primit.

În semn de apreciere am plantat un copac la intrarea în Centrul de Performanță pe care sper ca îl va îngriji cât de curând un sportiv roman și, de ce nu , la cât mai mulți pe viitor”

CS FC Dinamo U14 la Toulouse, Franta
Jucătorii lui CS FC Dinamo U14 au plantat un copac intrarea în Centrul de Performanță al lui Toulouse FC. Foto: CS FC Dinamo

Urmează jocuri cu adversari foarte tari, cu adevărat de elită, în turneul de la Marseille!

După perioada meciurilor (15-18 iunie), au urmat zile de pregătire în Centrul de Performanță Toulouse. În 23 iunie se va juca un „triunghiular” la Marseille, urmând apoi ca meciurile să se joace și la Marseille, și la Toulon. Urmate din 26 iunie de fazele finale. Iată mai jos programul lui CS FC Dinamo.

  • CS FC Dinamo – La Valette (23 iulie)
  • CS FC Dinamo – US le Pradet (23 iulie)
  • CS FC Dinamo – Gardia Club (24 iulie)
  • CS FC Dinamo – Olympique Marseille (24 iulie)
  • CS FC Dinamo – AS Beziers (24 iulie)
  • CS FC Dinamo – PSG (25 iunie)
  • CS FC Dinamo – Saint Etienne (25 iunie)
ADVERTISEMENT