Sport

Evenimentele zilei din sport, marți, 25 ianuarie. Edi Iordănescu, noul selecționer al României. Ianis Hagi a fost operat la ligamente și va rata restul sezonului

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de marți, 25 ianuarie. Edi Iordănescu este noul selecționer al României, iar Ianis Hagi s-a operat în urma accidentării.
25.01.2022 | 23:12
Evenimentele zilei din sport marti 25 ianuarie Edi Iordanescu noul selectioner al Romaniei Ianis Hagi a fost operat la ligamente si va rata restul sezonului
ADVERTISEMENT

FANATIK îți propune o sinteză a celor mai importante evenimente sportive petrecute în cursul zilei de marți, 25 ianuarie. Pe plan intern, statutul de cap de afiș îi revine, fără doar și poate, lui Edi Iordănescu, numit oficial în postul de selecționer al României.

Principalele evenimente sportive ale zilei de marți, 25 ianuarie. Iordănescu Junior îi va conduce pe „tricolori” în următoarele campanii de calificare

În cursul acestei zile, la sediul Federației Române de Fotbal a avut loc prezentarea oficială a fostului antrenor de la CFR și FCSB, care speră să-i calce pe urme tatălui său, „Generalul” Anghel Iordănescu, instalat – coincidență sau nu – tot la vârsta de 43 de ani. Atunci, decizia s-a dovedit a fi extrem de înțeleaptă, în condițiile în care Generația de Aur nu doar că s-a calificat la Mondialul din 1994, dar a ajuns până în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe Iordănescu Junior, principalul obiectiv va fi Campionatul European din 2024, dar există și unul intermediar, nici mai mult nici mai puțin decât primul loc în grupa din Liga Națiunilor, unde se va duela cu reprezentativele Muntenegrului, Bosniei și Finlandei.

Răzvan Burleanu a „salvat” o sumă importantă prin instalarea lui Edi Iordănescu

Numirea lui Edi Iordănescu la cârma echipei naționale a României a avut, de altfel, un impact semnificativ și asupra bugetului Federației. Mai exact, această decizie l-a ajutat pe Răzvan Burleanu să economisească o sumă importantă, într-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar, dată fiind „gaura” produsă de ratarea calificării la Campionatul Mondial din acest an.

ADVERTISEMENT

În plus, primele meciuri oficiale ale naționalei sunt cele din Liga Națiunilor, competiție programată abia în iunie, așa că președintele Federației Române de Fotbal și-a permis „luxul” de a prelungi suspansul cu privire la noul selecționer.

Dinamo, lovitură pe piața transferurilor. A semnat Jonathan Rodriguez

De la echipa națională, ne îndreptăm atenția spre Casa Pariurilor Liga 1, pentru că Dinamo a făcut o nouă mutare importantă. Site-ul nostru a dezvăluit în exclusivitate transferul argentinianului Jonathan Rodriguez, confirmat ulterior și de club, printr-un comunicat oficial.

ADVERTISEMENT

Liber de contract după despărțirea de CFR Cluj, anunțată tot de FANATIK, acesta a bifat 18 meciuri în prima parte a actualului sezon, dintre care 11 în cupele europene, iar acum vrea să pună umărul la salvarea „câinilor”. Contractul său este valabil până la sfârșitul stagiunii.

Universitatea Craiova a pus pe liber doi jucători

În schimb, Universitatea Craiova e gata să renunțe la doi dintre jucătorii săi importanți. Este vorba despre Dan Nistor și Alexandru Mateiu, care vor deveni liberi de contract în această vară și nu vor mai primi oferte de prelungire.

ADVERTISEMENT

Dacă primul are postul de titular asigurat, cel din urmă nu mai intră în planurile lui Laurențiu Reghecampf. De altfel, numele său se regășește și pe lista neagră întocmită de tehnician pentru actuala perioadă de mercato, dezvăluită, nu cu mult timp în urmă, de FANATIK.

Ianis Hagi, operat la ligamente. Nu va mai evolua în acest sezon

Ianis Hagi trăiește un adevărat coșmar în Scoția. Din cauza accidentării suferite în meciul de Cupă cu Stirling Albion, acesta a fost operat la ligamente și va trebui să stea departe de gazon cel puțin șase luni, ceea ce înseamnă că nu va mai putea evolua deloc în actuala stagiune.

Știu că mă așteaptă vremuri grele, dar cu siguranță văd asta ca pe o oportunitate de a mă descoperi și de a mă dezvolta ca persoană și jucător de fotbal și voi reveni mai bine ca niciodată”, a transmis internaționalul român, prin intermediul rețelelor de socializare.

Barcelona a dat lovitura. Suma uriașă pe care o va încasa de la viitorul sponsor

Măcinată de probleme financiare, Barcelona primește în sfârșit și o veste bună. Cum înțelegerea cu Rakuten expiră în această vară, o companie care activează pe piața criptomonedelor pune la bătaie o sumă astronomică pentru a deveni sponsorul principal.

De altfel, gruparea blaugrana a fost campioană la acest capitol în ultima perioadă, datorită colaborărilor cu branduri precum Beko și Qatar Airways, care i-au adus în conturi cel puțin 60 de milioane de euro anual, pe toată durata contractului.

Inter Milano a împrumutat o sumă uriașă pentru a stinge datoriile

Problemele financiare și-au pus amprenta și asupra campioanei Italiei, Inter Milano, așa că patronatul a decis să recurgă la o măsură disperată. Este vorba despre o obligaţiune garantată în valoare de 415 milioane de euro, cu răscumpărare în 2027, menită să contribuie la amortizarea datoriilor cu rang prioritar, scadente în acest an.

Cu alte cuvinte, clubul a obținut un împrumut, garantând prin gajarea unui activ specific. În cazul în care banii nu vor putea fi restituiți, emitentul va trebui să treacă proprietatea respectivă asupra deținătorului de obligațiuni.

Dezvăluirile din documentarul Netflix dedicat lui Neymar. Cum a picat reîntoarcerea la Barcelona

Tot marți, Netflix a lansat „Neymar – Haosul Perfect!”, un documentar care – așa cum probabil v-ați dat seama deja – își propune să exploreze deopotrivă viața și cariera nonconformistului fotbalist brazilian. Așa am aflat cum a făcut primii pași în fotbal, alături de cea mai dură lecție primită de la tatăl său, dar și motivul pentru care nu s-a mai putut întoarce la Barcelona, în 2019.

N-a plecat din pricina șeicului, proprietarul din Qatar. Nu vrea să-l vândă, indiferent de ofertă. Barcelona a făcut o ofertă generoasă. Mai mare decât a lui PSG când l-a cumpărat de la Barcelona”, a dezvăluit fostul său agent, Wagner Ribeiro.

Simona Halep, mesaj pozitiv după eliminarea de la Australian Open

În ciuda înfrângerii usturătoare suferite în optimile de finală ale primului turneu de Grand Slam din 2022, Australian Open, Simona Halep reușește să rămână extrem de pozitivă. Stă mărturie mesajul publicat pe rețelele de socializare, chiar la plecarea din Antipozi.

Australia, ai fost minunată. Iau doar ce e pozitiv din timpul petrecut aici. Abia aştept să revin anul viitor. #ausopen #zâmbeştemereu”, a scris sportiva noastră, care va avea 2117 puncte pe 31 ianuarie, la actualizarea topului WTA și se va clasa între locurile 23 și 25, în funcție de rezultatele jucătoarelor rămase în competiție.

Doi ani fără Kobe Bryant. Cum și-au împărțit membrii familiei averea sa uriașă

În urmă cu doi ani, Kobe Bryant își pierdea viața în cumplitul accident de elicopter produs în Calabasas, California și lăsa în lumea baschetului un gol ce nu va putea fi astupat niciodată. Între timp, disputa pentru împărțirea averii sale impresionante a ajuns la final, dar nu fără probleme.

Vanessa Bryant, a ajuns în ciudata situație de a se lupta prin tribunale cu propria mamă, care a acuzat-o că nu a respectat „dorințele” ginerelui ei și chiar a izgonit-o fără nicio remușcare din casă în momentul în care acesta a murit. Până la urmă, câștig de cauză a avut soția lui Kobe, alături de fiicele sale, Natalia Diamante, Bianka Bella și Capri Kobe.

ADVERTISEMENT