Sport

FRF vs presă. De la fotbal, la ședință. „Fiară” cu mingea la picior, președintele Răzvan Burleanu este altul la prezidiu. Avem dovezi. Foto

FRF a organizat o întâlnire informală cu presa, la Sibiu. De la fotbal la ședință, președintele Răzvan Burleanu a tratat totul cu aceeași seriozitate decizională.
25.02.2023 | 13:22
FRF vs presă. De la fotbal, la ședință. „Fiară” cu mingea la picior, președintele Răzvan Burleanu este altul la prezidiu. Avem dovezi. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a avut trei săptămâni de „lucru pe teren”. Pe teren și la propriu, și la figurat. Președintele FRF Răzvan Burleanu, împreună cu coechipierii din conducerea Federației, au organizat mai multe întâlniri informale cu reprezentanții cluburilor afiliate, de la fotbalul de sală la fotbalul feminin, de la fotbalul județean la fotbalul de Liga 2. Atât în sala de ședință, cât și pe… teren. La propriu. Adică pe parchetul sălilor de sport.

FRF vs presă. De la fotbal, la ședință. „Fiară” cu mingea la picior, președintele Răzvan Burleanu este altul la prezidiu. Avem dovezi. Foto

Turneul început la Cheile Grădiștei s-a încheiat la Sibiu, joi, cu „disputa”, eternă, FRF vs presă. În sala de sport a „cartierului rezidențial” care este, în inima Sibiului, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Balcescu”, s-a efectuat „instruirea pe teren”. Meciul de fotbal în sală. Miercuri pe asfințit.

ADVERTISEMENT

Echipa federală s-a prezentat blindată cu nume grele. Unele și la propriu, și la figurat… Nu exemplificăm că ne prinde o „Săgeată” din urmă… Deci: prezidentul Răzvan Burleanu, secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, „căpreoara” Miodrag Belodedici, „magicianul” Lucian Sănmărtean, elegantul Vlad Munteanu, „buldozerul” Marius Niculae. Antrenor-coordonator, Mihai Stoichiță. Legal. Posesor de licență PRO. Asistenți tehnici, Ion Geolgău, Felix Grigore, Lucian Burchel.

  • 11 meciuri a jucat echipa FRF de-a lungul întâlnirilor informale cu cluburile afiliate. Toate câștigate! Strategie a eșaloanelor inferioare sau inferioritate de valoare?
ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, în echipa ziariștilor, Marian Codirlă (Digisport), Silviu Samuilă (Orange), Christian Luță (Prosport), întărită cu două împrumuturi fără opțiune de cumpărare, chiar de la adversari, Cătălin Popescu (media manager FRF) și George Stucan (digital coordinator FRF).

Pase de la „Magicianul” Sănmărtean la „Mile Maistor” Belodedici, de la elegantul Vlad Munteanu la „buldozerul” Marius Niculae

Partida a fost aprig disputată, dar la discreția echipei FRF. S-a încheiat cu scorul… dar ce mai contează scorul, de la 10-2 pentru federali nu l-a mai ținut nimeni. Răzvan Burleanu a impresionat prin seriozitate cu care a tratat (și) distracția, realmente „fiară” cu mingea la picior, golgheter al „bătăliei”, cu execuții tehnice surprinzător de… tehnice!

ADVERTISEMENT

Lucian Sănmărtean și-a păstrat și silueta de fotbalist, și tehnica deoasebită, cu care a oferit cele mai multe pase de gol. „Mile Maistor” (așa îl alintau pe Miodrag Belodedici suporterii lui Steaua Roșie Belgrad pe când cucerea Cupa Campionilor Europeni cu echipa sârbă, în 1991) suplu ca la 18 ani, mângâiat cu apelativul „Împărate” de hâtrul „Săgeată” Niculae. Vlad Munteanu, bărbat bine (clădit…), frumos și elegant, eficace pe recuperări. „Buldozerul” Marius Niculae s-a prăvălit spre poarta presei ca o „Săgeată”… mai corect spus ca o avalanșă, imbatabil cu mingea la picior, se loveau adversarii de el ca de o stâncă.

La „presari”, cei mai buni au fost „implantul” federal Cătălin Popescu, tehnicul Marian Codirlă (dacă se va pune la punct cu pregătirea fizică va putea spera la un transfer „afară”…) și incisivul Silviu Samuilă, bun prieten cu „obectul muncii” și cu golul.

ADVERTISEMENT

Președintele FRF a anunțat că antrenorii care își „închiriază” licența Pro vor fi suspendați

Joi dimineață întâlnirea a continuat în sala de ședințe. Au „dominat” copios federalii. Cu prelungiri, 4 ore jumătate. Informare despre „Strategia tehnică” a Federației Române de Fotbal. Conform președintelui Răzvan Burleanu, „O foaie de parcurs clară, formată din cinci priorități strategice și șase facilități de suport”.

Priorități strategice

  1. Fotbal de elită
  2. Educația
  3. Creșterea participării
  4. Engagement
  5. Transformare digitală

Departamente de suport

  1. Management financiar
  2. Resurse umane
  3. Politici publice și responsabilitate socială
  4. Management operațional
  5. Bună guvernare
  6. Comercial

Printre subiectele abordate, președintele FRF a anunțat înăsprirea măsurile care vor fi luate împotriva „fentelor” de pe băncile tehnice „acoperite” de antrenori de formă cu licență PRO, cu referire subînțeleasă la situație de la FCSB. Concret, antrenorii care își „închiriază” licența PRO vor fi suspendați până la 6 luni.

Au luat cuvântul și au explicat care e strategia departamentelor pe care le conduc Mihai Stoichiță (director tehnic FRF, președintele Comisiei Tehnice), Ion Geolgău (manager al departamentului Scouting), Lucian Burchel (directorul Școlii Federale de Antrenori), Felix Grigore (managerul departamentului Competiţii), Diana Pirciu (manager Responsabilitate Socială și Programe Educaționale), Vlad Munteanu (manager al echipelor naționale), Ilie Alexe (coordonator al loturilor naționale de juniori U15, U16, U17, U18 și U19), Radu Vișan (secretar general FRF), Marius Dima (coordonator al preparatorilor fizici de la loturile naționale).

  • 29.070.000 de euro sunt veniturile FRF preconizate pentru anul 2023, în creștere de 120% față de anul 2014 (12.986.705 euro), când a fost ales Răzvan Burleanu președinte al Federației în locul lui Mircea Sandu
  • 9.300.000 de euro sunt veniturile FRF preconizate pentru anul 2023 din sponsorizări, publicitate și licențieri, în creștere de 500% față de anul 2014
  • 70 de competiții (7 de seniori, 22 de juniori, 8 la feminin, 7 de futsal, 26 la grassroots) și 19 echipe naționale a gestionat FRF în anul 2022, față de 21 de competiții și 10 echipe naționale în anul 2014, ceea ce înseamnă 233% mai multe competiții și 90% mai multe echipe naționale
ADVERTISEMENT