Sport

Edi Iordănescu are rezolvarea pentru problemele lui Rădoi din atacul României: „E oricând o soluție”

FCSB, prin vocea antrenorului Edi Iordănescu, propune un jucător care îi poate rezolva problemele din ofensivă lui Mirel Rădoi și care poate ajuta în orice moment echipa națională.
05.09.2021 | 10:16
Edi Iordanescu are rezolvarea pentru problemele lui Radoi din atacul Romaniei E oricand o solutie
ADVERTISEMENT

Naționala României are probleme mari în atac după accidentările lui Denis Drăguș, Florin Tănase și Denis Alibec, care vor lipsi o perioadă mai lungă de timp, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Mirel Rădoi a mai primit o lovitură înainte de meciurile cu Liechtenstein și Macedonia de Nord după ce Dorin Rotariu a fost și el testat pozitiv la COVID-19.

ADVERTISEMENT

FCSB îi dă o mână de ajutor lui Mirel Rădoi pentru postul de atacant

Mirel Rădoi mai are ca soluție pe postul de atacant doar pe debutantul Jovan Markovici, care însă a resimțit oboseala acumulată după numărul mare de meciuri din ultima vreme, fapt recunoscut și de către selecționer.

FCSB vrea să îi facă viața mai ușoară selecționerului, iar Edi Iordănescu a declarat că veteranul de 34 de ani, Claudiu Keșeru, ar putea oricând să ajute naționala: „Keșeru poate fi oricând o soluție pentru națională, dacă e bine pregătit. Acum, sigur, vorbim ipotetic. 

ADVERTISEMENT

Dar, pentru viitor, dacă evoluțiile lui vor fi la un nivel ridicat, atunci bineînțeles că va avea ușa deschisă la națională. Mirel a spus că va apela la oricine poate ajuta România, indiferent de vârstă”.

Claudiu Keșeru, unul dintre cei mai buni marcatori ai naționalei

Dintre jucătorii aflați în activitate, Claudiu Keșeru este al doilea cel mai bun marcator al naționalei României, cu un gol mai puțin decât „Motanul” Bogdan Stancu (14 goluri) și cu trei reușite mai mult decât Nicolae Stanciu.

ADVERTISEMENT

Deși atacantul de 34 de ani a început bine sezonul la Ludogorets, conflictul cu antrenorul echipei și trimiterea sa la echipa a doua l-a costat convocarea la echipa națională.

Keșeru a jucat ultimul meci la națională pe data de 2 iunie, în amicalul cu Georgia, când a intrat în ultimele 13 minute. Noul vârf al FCSB a fost folosit de Rădoi în primele trei meciuri ale preliminariilor Campionatului Mondial: cu Macedonia de Nord (63 de minute), Germania (66 de minute) și Armenia (17 minute).

ADVERTISEMENT

Viorel Moldovan a făcut haz de necaz de problemele din atacul României: „Poate se reorientează spre Ciprian și spre mine”

Viorel Moldovan consideră că rezolvarea problemelor în compartimentul ofensiv este esențială pentru naționala lui Mirel Rădoi, care a rămas cu un singur vârf valid, Jovan Markovici (20 de ani): „Opțiuni reduse pentru Rădoi în compartimentul ofensiv, vital pentru noi în momentul de față. Trebuie să câștigăm tot dacă vrem să mai sperăm”.

Fostul mare atacant al naționalei a avut o soluție hilară pentru selecționerul tricolorilor: „Nu știu ce soluții va găsi. Poate se reorientează spre Ciprian și spre mine. Să vedem cum vom evolua sâmbătă la Hunedoara la centarul clubului. Poate marchez din pasa lui Dennis Man și o punem de o manea. Rămâne doar Markovici în acest moment”, a spus Moldovan la PRO TV.

Într-un interviu pentru FANATIK, Dorinel Munteanu consideră că pentru România nu este o problemă urgentă găsirea unui atacant și e convins că Rădoi va putea suplini absențele din ofensivă cu Liechtenstein fără să mai cheme pe nimeni la lot:

„Absolut trebuie chemat un atacant, însă nu cred că o să o facă Rădoi până la meciul cu Liechtenstein. Noi nu trebuie să avem cinci atacanți ca să câștigăm jocuri. Putem să jucăm cu un nouă fals și nu cred că e o urgență. Acum el știe cum abordează cele două jocuri”.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,68 este cota pentru „sub 4,5 goluri” la meciul România – Liechtenstein. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT