Sport

Cei mai importanți jucători din Liga 1 care au intrat în ultimele șase luni de contract. Ce nume grele pot pierde granzii FCSB, CFR Cluj şi U Craiova

FANATIK a pus pe hârtie numele celor mai importanți jucători din Casa Pariurilor Liga 1 care au intrat în ultimele șase luni de contract de la 1 ianuarie 2022 și pot fi ofertați de orice echipă.
02.01.2022 | 22:41
Cei mai importanti jucatori din Liga 1 care au intrat in ultimele sase luni de contract Ce nume grele pot pierde granzii FCSB CFR Cluj si U Craiova
CFR Cluj ar putea pierde gratis trei jucători importanți în această vară. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK prezintă lista celor mai importanți jucători din Casa Pariurilor Liga 1 de la CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, care începând cu data de 1 ianuarie 2022 au intrat în ultimele șase luni de contract și pot semna cu orice club.

Unul dintre cei mai vânați jucători este însă vedeta lui FC Botoșani, Herving Ongenda, care poate semna și el cu orice echipă începând cu 1 ianuarie 2022.

ADVERTISEMENT

Lista jucătorilor care vor fi liberi din vară. Ce pierderi au CFR Cluj, FCSB sau Universitatea Craiova

FCSB ar putea pierde doi jucători în această vară. Este vorba despre veteranul din apărarea lui Toni Petrea, fundașul central brazilian Paulo Vincius, în vârstă de 37 de ani. Ținând cont de vârsta jucătorului e greu de crezut că FCSB îi va mai prelungi contractul.

Andrei Burlacu a revenit la antrenamente după accidentarea pe care a suferit-o și a fost în premieră pe banca FCSB-ului la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Paolo Vinicius și Andrei Burlacu sunt evaluați conform transfermarkt la aproximativ 700.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a declarat că atacantul al cărui contract expiră contractul va avea o șansă să demonstreze din această iarnă: „Lucrurile sunt clare, nu am ce să îi mai fac cu Keșeru. Am cu cine să îl înlocuiesc pe Keșeru, stați liniștiți. Acum câteva zile m-am interesat și de Andrei Burlacu. Băiatul a fost accidentat și o să revină cât de curând. Vreau să îl văd la lucru și pe el, vreau să mă conving de ceea ce poate. O să își intre în formă și Coman, iar Keșeru să stea să se uite la ei, dacă nu vrea să plece”, a declarat Gigi Becali pentru Pro Sport.

Gigi Becali a confirmat în exclusivitate pentru FANATIK transferul lui Andrei Burlacu și detaliile mutării: „De Burlacu îmi place pentru că este un băiat foarte cuminte. Merge la biserică, cântă în corul bisericii, am auzit numai lucruri bune despre el. Lui îi fac contract doar pe un an, apoi prelungim cu încă unul și, dacă-și face treaba, atunci îi fac pe trei ani. Nu mă mai păcălesc cu niciun jucător să-i fac contract direct pe cinci ani”.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj ar putea pierde trei jucători importanți: Cristi Bălgrădean, Andrei Burcă și Alex Chipciu

CFR Cluj este echipa care ar putea avea cel mai mult de pierdut în această vară. Dan Petrescu ar putea rămâne fără nu mai puțin de patru jucători de valoare, care pot fi oricând titulari.

Poate cel mai important nume este cel al lui Andrei Burcă, jucător de echipa națională cu opt meciuri sub tricolor. De altfel, stoperul de 28 de ani se află în topul celor mai bine cotați jucători din Liga 1, fiind evaluat la 3.500.000 de euro conform transfermarkt. Andrei Burcă a fost ghinionistul de serviciu în acest sezon, s-a accidentat de două ori la echipa națională și a ratat un transfer în străinătate, așa cum FANATIK a aflat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

O altă pierdere extrem de importantă ar putea fi cea a lui Alexandru Chipciu. Așa cum FANATIK a anunțat, mijlocașul ardelenilor este unul dintre cei mai bine plătiți jucători din Liga 1, cu un salariu de 300.000 de euro, depășit doar de coechipierul său, islandezul Runar Mar Sigurjonsson și de căpitanul lui FCSB, Florin Tănase.

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică după ce s-a luat la bătaie la antrenament cu Otto Hindrich și nu a mai fost inclus pe lista de jucători eligibili pentru cupele europene, trecând prin clipe grele la CFR Cluj în toată această perioadă. Alex Chipciu este cotat la 800.000 de euro și a fost pe lista neagră de plecări a lui Dan Petrescu, de unde s-a salvat în ultima clipă, așa cum FANATIK a aflat în exclusivitate.

CFR Cluj, aproape să mai piardă alți trei jucători importanți

Unul dintre cei mai importanți portari din Liga 1, Cristi Bălgrădean și-a pierdut locul de titular la CFR Cluj, Dan Petrescu preferându-l pe Otto Hindrich, jucător care eligibil și pentru regula U21. De altfel, potrivit publicației Kerkida, portarul în vârstă de 33 de ani este dorit de Omonia Nicosia. Bălgrădean este evaluat la 1.100.000 de euro.

Un alt jucător care a intrat în ultimele șase luni de contract este Mike Cestor. Fundașului central i s-a propus deja prelungirea contractului, însă pe un salariu mai mic. Cestor are un salariu de 14.000 de euro pe lună și este foarte probabil să nu accepte condițiile impuse de club și să plece liber. Fundașul central valorează 750.000 de euro.

Dan Petrescu ar putea să îi mai piardă și pe veteranii Ovidiu Hoban și Emanuel Culio, ambii pe final de carieră. Hoban a împlinit pe 27 decembrie 39 de ani și a jucat doar trei meciuri în Liga 1 în acest sezon, în timp ce Culio va împlini și el în vară 39 de ani și ar putea deveni antrenor secund în Gruia în cazul în care va decide să își pună ghetele în cui. Hoban și Culio sunt evaluați la 350.000 de euro.

Mirko Pigliacelli poate pleca liber de la Universitatea Craiova

Portarul italian de 28 de ani din Bănie a intrat în dizgrația antrenorului Laurențiu Reghecampf, care îl va titulariza pe David Lazar, așa cum FANATIK a aflat în exclusivitate. Evaluat la 1.400.000 de euro, Pigliacelli este unul dintre cei mai apreciați portari din Liga 1 și cu siguranță este urmărit de multe cluburi din România și din străinătate.

Veteranul echipei, Marius Constantin, va avea la finalul sezonului aproape 38 de ani și e greu de crezut că fundașul central își va mai prelungi contractul cu Universitatea Craiova. Este cotat la 350.000 de euro și a jucat 17 meciuri în acest sezon, dintre care doar 12 în Liga 1. Este cel mai scump jucător din România de peste 35 de ani, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, iar în cei doi de ani de contract, veteranul va primi de la Mihai Rotaru aproape 500.000 de euro.

Alexandru Mateiu a ajuns la Universitatea Craiova în 2014 și 2019 a prelungit contractul cu oltenii până în vara lui 2022. Sunt șanse mici ca mijlocașul central de 32 de ani să mai continue din vară în Bănie. A jucat doar șapte meciuri în acest sezon și este evaluat la 450.000 de euro. Jucătorul chiar a fost exclus din lot de către Corneliu Papură înainte de meciul cu FCSB, așa cum FANATIK a aflat în exclusivitate, iar evoluțiile sale ulterioare nu au mulțumit conducerea clubului și nici pe Laurențiu Reghecampf, care l-a exclus de asemenea din lot. Este singurul jucător al U Craiova impresariat de Anamaria Prodan.

Hervin Ongenda, unul dintre cei mai râvniți jucători intrați în ultimele șase luni de contract

Atacantul francez al lui FC Botoșani ar putea pleca în sfârșit de la echipa lui Marius Croitoru, despre transferul său vorbindu-se în fiecare perioadă de mercatto.

În acest sezon, Ongenda a jucat 21 de meciuri și a marcat trei goluri, oferind și patru pase decisive. Este evaluat conform transfermarkt la 1.100.000 de euro.

  • 8.750.000 de euro valorează cei 12 jucători
  • 6 jucători poate pierde CFR Cluj liberi de contract

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR: 1,57 este cota pentru „peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT